Jubileum hotel-restaurant Kasteel Elsloo

23 juni 2015
Jubileum hotel-restaurant Kasteel Elsloo

Kasteel Elsloo in Elsloo vierde op vrijdag 19 juni haar 25 jarig jubileum als exploitant van het hotel & restaurant. Tijdens de feestelijke lunch
werden zij tevens officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques.

*Rijke historie*
Kasteel Elsloo kent een lange historie. Elsloo bezat als vrije rijksheerlijkheid al van voor de dertiende eeuw een kasteel. De Spanjaarden staken het in 1579 bij de belegering van Maastricht in brand. Het oorspronkelijke kasteel verviel tot een ruïne. Later is er bij de watermolen uit 1552 een nieuw herenhuis gebouwd, dat later Kasteel werd. De karakteristieke toren stamt uit 1843.

*Gastvrijheid*
Na een grondige renovatie halverwege de jaren ‘80 kreeg het complex zijn huidige bestemming als hotel-restaurant. Sinds 1990 is de familie Meijers eigenaar van het bedrijf.
De warme sfeer van het kasteel, de unieke ligging aan de rand van het bos en de gastvrijheid van de Limburgers maken Kasteel Elsloo tot een bijzondere plek.
Burgemeester van de gemeente Stein, Mw. Marion Leurs-Mordang was door Jo en Fanny Meyers uitgenodigd om de officiële inauguratie te voltrekken. Zij onthulde samen met Gerard Walters, bestuurslid van Euro-Toques, de inauguratie door de onthulling van het Euro-Toques schild.

*Chef-kok Roger Zelissen*
Roger Zelissen is de nieuwe chef-kok op Kasteel Elsloo hij ontving van Gerard Walters een Euro-Toques koksbuis.
Euro-Toques is een vereniging van zelfstandig werkende restaurants. Elk lid heeft zijn eigen keuken en identiteit, gemeenschappelijk zijn de passie, gedrevenheid en het vakmanschap. Professionele koks en restaurateurs van de vereniging staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Zij stellen zich verder ten doel om de verscheidenheid van landelijke en regionale culinaire tradities te respecteren. Door het bereiden van een breed scala van regionale bijzondere seizoensproducten op evenementen wil de vereniging tevens aandacht vragen voor gezonde voeding, het bestrijden van voedselverspilling en het duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

~Op de foto: Jo en Fanny Meyers~

Overig nieuws