JRE Nederland: dineren op niveau is niet saai

4 juli 2016 | Thijs Jacobs

De bij JRE Nederland aangesloten restaurants hebben zaterdag 2 juli met een guerrilla-achtige actie laten zien dat lunchen of dineren op niveau allesbehalve saai is. Onder de noemer Streetdine werden passanten op straat getrakteerd op een heerlijke gerechtje inclusief bijpassend glas wijn.

Streetdine

Onder de noemer Streetdine hadden de 34 restaurateurs tussen 12.00 en 13.00 uur een tafel gedekt op een prominente plek in de stad of het dorp waarin ze zijn gevestigd. Wat te denken van een rotonde, een kerktoren, een brug of het strand. Via #JRENL zijn op Twitter foto’s van de gekozen locaties terug te vinden. Voorbijgangers werden spontaan uitgenodigd plaats te nemen en te genieten van een hapje en een drankje. Ze werden aan tafel bediend door medewerkers van de restaurants en kregen hun gerechten uitgeserveerd door de chef-koks.

Over JRE Nederland

JRE Nederland bestaat uit 34 jonge, getalenteerde restaurateurs die als verbindende schakel het motto ‘never-ending passion’ hanteren. Het lidmaatschap garandeert kwaliteit en biedt de restaurateurs een breed platform voor het blijvend ontwikkelen van de gezamenlijke passie: gasten verrassen met een gastronomisch innovatief product.

De aangesloten restaurants zijn: De Fuik in Aalst, De Saffraan in Amersfoort, Vive la Vie in Groningen, Basiliek in Harderwijk, Hoog Holten in Holten, Eindeloos in Leeuwarden, Sems in Leeuwarden, Rantrée in Maastricht, In de Molen in Onderdendam, ONE in Roermond, The Hunting Lodge in Rozendaal, Jérôme in Valkenburg, De Beejekurf in Venray, Bretelli in Weert, ’t Klooster in Wijk bij Duurstede, La Folie in Zaltbommel, De Kloostergang in Zenderen, Molen de Jonge Dikkert in Amstelveen, Spetters in Breskens, HanTing Cuisine in Den Haag, Mazie in Den Haag, Het Badpaviljoen Domburg in Domburg, Fris in Haarlem, Tante Kee in Kaag, Vlasbloemeken in Koewacht, Brasseri NL in Leidschendam, ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, Scherp in Middelburg, Savarin in Rijswijk, De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord, Villa la Ruche in Voorburg, Vista in Willemstad en L’Atelier in Gulpen. www.jre.eu/nl

Over JRE Streetdine

Streetdine is een initiatief van restaurantvereniging JRE Nederland. Bedoeld om te laten zien dat lunchen of dineren op niveau niet saai is, maar juist heel erg leuk. Voor (meer) foto’s kun je terecht op de Facebook-pagina: Facebook.com/JRENederlandof op Twitter (#JRENL).

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: