JRE Nederland: dineren op niveau is niet saai

Auteur: Thijs Jacobs
4 juli 2016
JRE Nederland: dineren op niveau is niet saai

De bij JRE Nederland aangesloten restaurants hebben zaterdag 2 juli met een guerrilla-achtige actie laten zien dat lunchen of dineren op niveau allesbehalve saai is. Onder de noemer Streetdine werden passanten op straat getrakteerd op een heerlijke gerechtje inclusief bijpassend glas wijn.

Streetdine

Onder de noemer Streetdine hadden de 34 restaurateurs tussen 12.00 en 13.00 uur een tafel gedekt op een prominente plek in de stad of het dorp waarin ze zijn gevestigd. Wat te denken van een rotonde, een kerktoren, een brug of het strand. Via #JRENL zijn op Twitter foto’s van de gekozen locaties terug te vinden. Voorbijgangers werden spontaan uitgenodigd plaats te nemen en te genieten van een hapje en een drankje. Ze werden aan tafel bediend door medewerkers van de restaurants en kregen hun gerechten uitgeserveerd door de chef-koks.

Over JRE Nederland

JRE Nederland bestaat uit 34 jonge, getalenteerde restaurateurs die als verbindende schakel het motto ‘never-ending passion’ hanteren. Het lidmaatschap garandeert kwaliteit en biedt de restaurateurs een breed platform voor het blijvend ontwikkelen van de gezamenlijke passie: gasten verrassen met een gastronomisch innovatief product.

De aangesloten restaurants zijn: De Fuik in Aalst, De Saffraan in Amersfoort, Vive la Vie in Groningen, Basiliek in Harderwijk, Hoog Holten in Holten, Eindeloos in Leeuwarden, Sems in Leeuwarden, Rantrée in Maastricht, In de Molen in Onderdendam, ONE in Roermond, The Hunting Lodge in Rozendaal, Jérôme in Valkenburg, De Beejekurf in Venray, Bretelli in Weert, ’t Klooster in Wijk bij Duurstede, La Folie in Zaltbommel, De Kloostergang in Zenderen, Molen de Jonge Dikkert in Amstelveen, Spetters in Breskens, HanTing Cuisine in Den Haag, Mazie in Den Haag, Het Badpaviljoen Domburg in Domburg, Fris in Haarlem, Tante Kee in Kaag, Vlasbloemeken in Koewacht, Brasseri NL in Leidschendam, ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, Scherp in Middelburg, Savarin in Rijswijk, De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord, Villa la Ruche in Voorburg, Vista in Willemstad en L’Atelier in Gulpen. www.jre.eu/nl

Over JRE Streetdine

Streetdine is een initiatief van restaurantvereniging JRE Nederland. Bedoeld om te laten zien dat lunchen of dineren op niveau niet saai is, maar juist heel erg leuk. Voor (meer) foto’s kun je terecht op de Facebook-pagina: Facebook.com/JRENederlandof op Twitter (#JRENL).

 

Overig nieuws