JRE Nederland: dineren op niveau is niet saai

4 juli 2016 | Thijs Jacobs

De bij JRE Nederland aangesloten restaurants hebben zaterdag 2 juli met een guerrilla-achtige actie laten zien dat lunchen of dineren op niveau allesbehalve saai is. Onder de noemer Streetdine werden passanten op straat getrakteerd op een heerlijke gerechtje inclusief bijpassend glas wijn.

Streetdine

Onder de noemer Streetdine hadden de 34 restaurateurs tussen 12.00 en 13.00 uur een tafel gedekt op een prominente plek in de stad of het dorp waarin ze zijn gevestigd. Wat te denken van een rotonde, een kerktoren, een brug of het strand. Via #JRENL zijn op Twitter foto’s van de gekozen locaties terug te vinden. Voorbijgangers werden spontaan uitgenodigd plaats te nemen en te genieten van een hapje en een drankje. Ze werden aan tafel bediend door medewerkers van de restaurants en kregen hun gerechten uitgeserveerd door de chef-koks.

Over JRE Nederland

JRE Nederland bestaat uit 34 jonge, getalenteerde restaurateurs die als verbindende schakel het motto ‘never-ending passion’ hanteren. Het lidmaatschap garandeert kwaliteit en biedt de restaurateurs een breed platform voor het blijvend ontwikkelen van de gezamenlijke passie: gasten verrassen met een gastronomisch innovatief product.

De aangesloten restaurants zijn: De Fuik in Aalst, De Saffraan in Amersfoort, Vive la Vie in Groningen, Basiliek in Harderwijk, Hoog Holten in Holten, Eindeloos in Leeuwarden, Sems in Leeuwarden, Rantrée in Maastricht, In de Molen in Onderdendam, ONE in Roermond, The Hunting Lodge in Rozendaal, Jérôme in Valkenburg, De Beejekurf in Venray, Bretelli in Weert, ’t Klooster in Wijk bij Duurstede, La Folie in Zaltbommel, De Kloostergang in Zenderen, Molen de Jonge Dikkert in Amstelveen, Spetters in Breskens, HanTing Cuisine in Den Haag, Mazie in Den Haag, Het Badpaviljoen Domburg in Domburg, Fris in Haarlem, Tante Kee in Kaag, Vlasbloemeken in Koewacht, Brasseri NL in Leidschendam, ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, Scherp in Middelburg, Savarin in Rijswijk, De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord, Villa la Ruche in Voorburg, Vista in Willemstad en L’Atelier in Gulpen. www.jre.eu/nl

Over JRE Streetdine

Streetdine is een initiatief van restaurantvereniging JRE Nederland. Bedoeld om te laten zien dat lunchen of dineren op niveau niet saai is, maar juist heel erg leuk. Voor (meer) foto’s kun je terecht op de Facebook-pagina: Facebook.com/JRENederlandof op Twitter (#JRENL).

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: