JRE Nederland: dineren op niveau is niet saai

4 juli 2016 | Thijs Jacobs

De bij JRE Nederland aangesloten restaurants hebben zaterdag 2 juli met een guerrilla-achtige actie laten zien dat lunchen of dineren op niveau allesbehalve saai is. Onder de noemer Streetdine werden passanten op straat getrakteerd op een heerlijke gerechtje inclusief bijpassend glas wijn.

Streetdine

Onder de noemer Streetdine hadden de 34 restaurateurs tussen 12.00 en 13.00 uur een tafel gedekt op een prominente plek in de stad of het dorp waarin ze zijn gevestigd. Wat te denken van een rotonde, een kerktoren, een brug of het strand. Via #JRENL zijn op Twitter foto’s van de gekozen locaties terug te vinden. Voorbijgangers werden spontaan uitgenodigd plaats te nemen en te genieten van een hapje en een drankje. Ze werden aan tafel bediend door medewerkers van de restaurants en kregen hun gerechten uitgeserveerd door de chef-koks.

Over JRE Nederland

JRE Nederland bestaat uit 34 jonge, getalenteerde restaurateurs die als verbindende schakel het motto ‘never-ending passion’ hanteren. Het lidmaatschap garandeert kwaliteit en biedt de restaurateurs een breed platform voor het blijvend ontwikkelen van de gezamenlijke passie: gasten verrassen met een gastronomisch innovatief product.

De aangesloten restaurants zijn: De Fuik in Aalst, De Saffraan in Amersfoort, Vive la Vie in Groningen, Basiliek in Harderwijk, Hoog Holten in Holten, Eindeloos in Leeuwarden, Sems in Leeuwarden, Rantrée in Maastricht, In de Molen in Onderdendam, ONE in Roermond, The Hunting Lodge in Rozendaal, Jérôme in Valkenburg, De Beejekurf in Venray, Bretelli in Weert, ’t Klooster in Wijk bij Duurstede, La Folie in Zaltbommel, De Kloostergang in Zenderen, Molen de Jonge Dikkert in Amstelveen, Spetters in Breskens, HanTing Cuisine in Den Haag, Mazie in Den Haag, Het Badpaviljoen Domburg in Domburg, Fris in Haarlem, Tante Kee in Kaag, Vlasbloemeken in Koewacht, Brasseri NL in Leidschendam, ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, Scherp in Middelburg, Savarin in Rijswijk, De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord, Villa la Ruche in Voorburg, Vista in Willemstad en L’Atelier in Gulpen. www.jre.eu/nl

Over JRE Streetdine

Streetdine is een initiatief van restaurantvereniging JRE Nederland. Bedoeld om te laten zien dat lunchen of dineren op niveau niet saai is, maar juist heel erg leuk. Voor (meer) foto’s kun je terecht op de Facebook-pagina: Facebook.com/JRENederlandof op Twitter (#JRENL).

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: