Joya brengt kenmerkende Aziatische smaken met Franse finesse

1 december 2017 | Roy Spijker

Onlangs opende Restaurant Joya aan de Spuistraat 3G te Amsterdam. Dit Restaurant serveert Thaise en Japanse gerechten die speciaal gemaakt zijn om te delen. Wat echter uniek is aan het restaurant is dat de presentatie op een Franse wijze is uitgewerkt en het interieur veel moderner is ingestoken, dan men gewend is bij de meeste Aziatische restaurants.

Eigenaresse Jeabby Chaiyasat heeft om restaurant Joya te verwezenlijken de handen ineengeslagen met horeca-ondernemers Casper Reinders (Jimmy Woo, Lion Noir, Chicago Social Club, Club NL en Libertine Café Café) en Serge Rijn (Lion Noir). Jeabby is zelf in Thailand geboren en is als kind naar Nederland gekomen. In Amsterdam groeide ze op in het Thaise restaurant van haar moeder, wat haar inspireerde om nu zelf haar eigen restaurant te openen. Dit doet ze wel op geheel eigen wijze door het menu, de presentatie en de uitstraling van Joya een stuk moderner aan te pakken. Toch zie je typische Aziatische invloeden in de gastvrijheid en persoonlijke aandacht die Jeabby en haar team geven aan de gasten.

Menukaart
Het menu van Joya bestaat uit verschillende kleine en grotere gerechten die voornamelijk geïnspireerd zijn op de Thaise en Japanse keuken, zoals een Tuna Tartare of Beef Tataki. Deze klassiekers worden op een Franse wijze uitgewerkt en gepresenteerd, waardoor de typische Aziatische smaken op volledig andere manier worden ervaren. Als hoofdgerecht kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor Heaven On Your Tongue, waarbij Sint Jacobsschelp in combinatie met Foie Gras wordt geserveerd. Jeabby’s eigen achtergrond heeft gezorgd voor de grote Thaise invloed op de menukaart, zo is de Tom Kha Seafood Soup zelfs een eigen familierecept. De Japanse invloeden komen voort uit haar voorliefde voor de verfijnde manier van koken in die cultuur. 

Openingstijden
Joya is dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18:00 uur geopend voor diner, wijn en cocktails.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: