Joya brengt kenmerkende Aziatische smaken met Franse finesse

1 december 2017 | Roy Spijker

Onlangs opende Restaurant Joya aan de Spuistraat 3G te Amsterdam. Dit Restaurant serveert Thaise en Japanse gerechten die speciaal gemaakt zijn om te delen. Wat echter uniek is aan het restaurant is dat de presentatie op een Franse wijze is uitgewerkt en het interieur veel moderner is ingestoken, dan men gewend is bij de meeste Aziatische restaurants.

Eigenaresse Jeabby Chaiyasat heeft om restaurant Joya te verwezenlijken de handen ineengeslagen met horeca-ondernemers Casper Reinders (Jimmy Woo, Lion Noir, Chicago Social Club, Club NL en Libertine Café Café) en Serge Rijn (Lion Noir). Jeabby is zelf in Thailand geboren en is als kind naar Nederland gekomen. In Amsterdam groeide ze op in het Thaise restaurant van haar moeder, wat haar inspireerde om nu zelf haar eigen restaurant te openen. Dit doet ze wel op geheel eigen wijze door het menu, de presentatie en de uitstraling van Joya een stuk moderner aan te pakken. Toch zie je typische Aziatische invloeden in de gastvrijheid en persoonlijke aandacht die Jeabby en haar team geven aan de gasten.

Menukaart
Het menu van Joya bestaat uit verschillende kleine en grotere gerechten die voornamelijk geïnspireerd zijn op de Thaise en Japanse keuken, zoals een Tuna Tartare of Beef Tataki. Deze klassiekers worden op een Franse wijze uitgewerkt en gepresenteerd, waardoor de typische Aziatische smaken op volledig andere manier worden ervaren. Als hoofdgerecht kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor Heaven On Your Tongue, waarbij Sint Jacobsschelp in combinatie met Foie Gras wordt geserveerd. Jeabby’s eigen achtergrond heeft gezorgd voor de grote Thaise invloed op de menukaart, zo is de Tom Kha Seafood Soup zelfs een eigen familierecept. De Japanse invloeden komen voort uit haar voorliefde voor de verfijnde manier van koken in die cultuur. 

Openingstijden
Joya is dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18:00 uur geopend voor diner, wijn en cocktails.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: