Joya brengt kenmerkende Aziatische smaken met Franse finesse

1 december 2017 | Roy Spijker
Joya brengt kenmerkende Aziatische smaken met Franse finesse

Onlangs opende Restaurant Joya aan de Spuistraat 3G te Amsterdam. Dit Restaurant serveert Thaise en Japanse gerechten die speciaal gemaakt zijn om te delen. Wat echter uniek is aan het restaurant is dat de presentatie op een Franse wijze is uitgewerkt en het interieur veel moderner is ingestoken, dan men gewend is bij de meeste Aziatische restaurants.

Eigenaresse Jeabby Chaiyasat heeft om restaurant Joya te verwezenlijken de handen ineengeslagen met horeca-ondernemers Casper Reinders (Jimmy Woo, Lion Noir, Chicago Social Club, Club NL en Libertine Café Café) en Serge Rijn (Lion Noir). Jeabby is zelf in Thailand geboren en is als kind naar Nederland gekomen. In Amsterdam groeide ze op in het Thaise restaurant van haar moeder, wat haar inspireerde om nu zelf haar eigen restaurant te openen. Dit doet ze wel op geheel eigen wijze door het menu, de presentatie en de uitstraling van Joya een stuk moderner aan te pakken. Toch zie je typische Aziatische invloeden in de gastvrijheid en persoonlijke aandacht die Jeabby en haar team geven aan de gasten.

Menukaart
Het menu van Joya bestaat uit verschillende kleine en grotere gerechten die voornamelijk geïnspireerd zijn op de Thaise en Japanse keuken, zoals een Tuna Tartare of Beef Tataki. Deze klassiekers worden op een Franse wijze uitgewerkt en gepresenteerd, waardoor de typische Aziatische smaken op volledig andere manier worden ervaren. Als hoofdgerecht kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor Heaven On Your Tongue, waarbij Sint Jacobsschelp in combinatie met Foie Gras wordt geserveerd. Jeabby’s eigen achtergrond heeft gezorgd voor de grote Thaise invloed op de menukaart, zo is de Tom Kha Seafood Soup zelfs een eigen familierecept. De Japanse invloeden komen voort uit haar voorliefde voor de verfijnde manier van koken in die cultuur. 

Openingstijden
Joya is dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18:00 uur geopend voor diner, wijn en cocktails.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: