Joya brengt kenmerkende Aziatische smaken met Franse finesse

1 december 2017 | Roy Spijker

Onlangs opende Restaurant Joya aan de Spuistraat 3G te Amsterdam. Dit Restaurant serveert Thaise en Japanse gerechten die speciaal gemaakt zijn om te delen. Wat echter uniek is aan het restaurant is dat de presentatie op een Franse wijze is uitgewerkt en het interieur veel moderner is ingestoken, dan men gewend is bij de meeste Aziatische restaurants.

Eigenaresse Jeabby Chaiyasat heeft om restaurant Joya te verwezenlijken de handen ineengeslagen met horeca-ondernemers Casper Reinders (Jimmy Woo, Lion Noir, Chicago Social Club, Club NL en Libertine Café Café) en Serge Rijn (Lion Noir). Jeabby is zelf in Thailand geboren en is als kind naar Nederland gekomen. In Amsterdam groeide ze op in het Thaise restaurant van haar moeder, wat haar inspireerde om nu zelf haar eigen restaurant te openen. Dit doet ze wel op geheel eigen wijze door het menu, de presentatie en de uitstraling van Joya een stuk moderner aan te pakken. Toch zie je typische Aziatische invloeden in de gastvrijheid en persoonlijke aandacht die Jeabby en haar team geven aan de gasten.

Menukaart
Het menu van Joya bestaat uit verschillende kleine en grotere gerechten die voornamelijk geïnspireerd zijn op de Thaise en Japanse keuken, zoals een Tuna Tartare of Beef Tataki. Deze klassiekers worden op een Franse wijze uitgewerkt en gepresenteerd, waardoor de typische Aziatische smaken op volledig andere manier worden ervaren. Als hoofdgerecht kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor Heaven On Your Tongue, waarbij Sint Jacobsschelp in combinatie met Foie Gras wordt geserveerd. Jeabby’s eigen achtergrond heeft gezorgd voor de grote Thaise invloed op de menukaart, zo is de Tom Kha Seafood Soup zelfs een eigen familierecept. De Japanse invloeden komen voort uit haar voorliefde voor de verfijnde manier van koken in die cultuur. 

Openingstijden
Joya is dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18:00 uur geopend voor diner, wijn en cocktails.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: