Jonge Rotterdammers lanceren pop-up foodevent

8 maart 2017 | Thijs Jacobs

Na flink wat brainstormen en en een aantal vergaderingen ontstond een pop-up concept, waarbij er iedere keer een ander thema en een andere locatie geregeld wordt. Voor de gasten een unieke beleving, waarbij alle zintuigen zullen geprikkeld. De locatie van de eerste editie zal pas op de dag zelf bekend worden gemaakt. Hiermee wordt het verrassingseffect vergroot. Dat is het idee van Salinda in Rotterdam.

Het idee van Silenda is om de bezoekers op onontdekte locaties te laten dineren. Er is een tal van prachtige locaties die gebruikt kunnen worden als restaurant. Tijdens de studieperode van de initiatiefnemers studie hebben ze de nodige ervaring opgedaan, van het organiseren van een event tot aan de gastvrijheid op de avond zelf. 

Rotterdam staat bekend als de stad met vele nationaliteiten. Hier speelt Silenda op in door culinaire belevenissen aan te bieden van verschillende keukens.

Voor de eerste editie heeft Silenda al verschillende sponsoren aangetrokken. Zo is Silenda een samenwerking aangegaan met Toko Toorop, die in 2017 in de top vijf van beste Toko’s van Rotterdam stond. Ook is Silenda een samenwerking aangegaan met Bobby’s Gin. Samen met Bobby's Gin is Silenda tot een heerlijk cocktailarrangement gekomen, dat goed bij de Indonesische kruiden past.

De eerste editie zal op 7 april plaatsvinden. De tickets zijn beperkt, dus koop snel uw ticket via https://tibbaa.com/order/s9alv5qjcw

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

KHN
Kort geding KHN tegen de Staat over TVL op 9 maart

KHN is vorige week een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden voor het uitbetalen van de TVL. Dit kort geding zal a.s. dinsdag 9 februari om 14:00 dienen in de Rechtbank in Den Haag. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk de aanvulling op de Tegemoetkoming Vaste La ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: