Jonge Rotterdammers lanceren pop-up foodevent

8 maart 2017 | Thijs Jacobs

Na flink wat brainstormen en en een aantal vergaderingen ontstond een pop-up concept, waarbij er iedere keer een ander thema en een andere locatie geregeld wordt. Voor de gasten een unieke beleving, waarbij alle zintuigen zullen geprikkeld. De locatie van de eerste editie zal pas op de dag zelf bekend worden gemaakt. Hiermee wordt het verrassingseffect vergroot. Dat is het idee van Salinda in Rotterdam.

Het idee van Silenda is om de bezoekers op onontdekte locaties te laten dineren. Er is een tal van prachtige locaties die gebruikt kunnen worden als restaurant. Tijdens de studieperode van de initiatiefnemers studie hebben ze de nodige ervaring opgedaan, van het organiseren van een event tot aan de gastvrijheid op de avond zelf. 

Rotterdam staat bekend als de stad met vele nationaliteiten. Hier speelt Silenda op in door culinaire belevenissen aan te bieden van verschillende keukens.

Voor de eerste editie heeft Silenda al verschillende sponsoren aangetrokken. Zo is Silenda een samenwerking aangegaan met Toko Toorop, die in 2017 in de top vijf van beste Toko’s van Rotterdam stond. Ook is Silenda een samenwerking aangegaan met Bobby’s Gin. Samen met Bobby's Gin is Silenda tot een heerlijk cocktailarrangement gekomen, dat goed bij de Indonesische kruiden past.

De eerste editie zal op 7 april plaatsvinden. De tickets zijn beperkt, dus koop snel uw ticket via https://tibbaa.com/order/s9alv5qjcw

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: