Jérôme Bocuse over de Bocuse d'Or

20 november 2014 |
JĂ©rĂ´me Bocuse over de Bocuse d'Or<

JĂ©rĂ´me Bocuse, zoon van topchef en levende legende Paul Bocuse, vertelde tijdens de Bocuse d'Or bijeenkomst in Parijs volop over
de Bocuse d'Or.

Foto: JĂ©rĂ´me Bocuse tijdens de Bocuse d'Or bijeenkomst in Parijs.

Rechtvaardigheid en transparantie
Volgens JĂ©rĂ´me zijn rechtvaardigheid en transparantie essentieel bij de Bocuse d'Or. Het hoogste en het laagste cijfer worden weggehaald bij de jurering, net als bij kunstschaatsen.

Hygiëne en duurzaamheid
Tijdens de wedstrijd letten de juryleden volgens de Fransman niet alleen op de gerechten. "Er wordt erg gelet op hygiëne en ook het tegengaan van verspilling speelt een belangrijke rol. We kunnen met deze wedstrijd dan ook een voorbeeld stellen voor chefs wereldwijd."

Spontaniteit
Volgens Jérôme vindt zijn vader en initiator van de Bocuse d'Or, Paul Bocuse, het erg belangrijk dat chefs geen robots worden en spontaan en creatief kunnen zijn in de keuken. "Dit is de reden dat de vis waarmee de deelnemers moeten gaan koken, pas eind november bekend wordt gemaakt. In voorgaande edities was de vis soms wel al twee jaar van tevoren bekend. Dit komt natuurlijk de spontaniteit niet ten goede." Behalve het later bekendmaken van de vis, is ook het onderdeel 'De Markt' aan de wedstrijd toegevoegd. Van deze markt, met producten geleverd door Makro, halen de deelnemers ingrediënten waarmee ze de garnituur bij het visgerecht gaan maken.

Makro liet in Parijs een voorproefje zien van de markt



Wil jij naar de Bocuse d’Or in Lyon?
Makro maakt het mogelijk om de Bocuse d’Or, de meest prestigieuze internationale competitie tussen chefs, bij te wonen. Stuur je eigen recept met tomatensaus van Horeca Select als ingrediënt voor 30 november naar "horeca@makro.nl."
Meer lezen over de Bocuse d'Or? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: