Jérôme Bocuse over de Bocuse d'Or

20 november 2014
Jérôme Bocuse over de Bocuse d'Or

Jérôme Bocuse, zoon van topchef en levende legende Paul Bocuse, vertelde tijdens de Bocuse d'Or bijeenkomst in Parijs volop over
de Bocuse d'Or.

~Foto: Jérôme Bocuse tijdens de Bocuse d'Or bijeenkomst in Parijs.~

*Rechtvaardigheid en transparantie*
Volgens Jérôme zijn rechtvaardigheid en transparantie essentieel bij de Bocuse d'Or. Het hoogste en het laagste cijfer worden weggehaald bij de jurering, net als bij kunstschaatsen.

*Hygiëne en duurzaamheid*
Tijdens de wedstrijd letten de juryleden volgens de Fransman niet alleen op de gerechten. "Er wordt erg gelet op hygiëne en ook het tegengaan van verspilling speelt een belangrijke rol. We kunnen met deze wedstrijd dan ook een voorbeeld stellen voor chefs wereldwijd."

*Spontaniteit*
Volgens Jérôme vindt zijn vader en initiator van de Bocuse d'Or, Paul Bocuse, het erg belangrijk dat chefs geen robots worden en spontaan en creatief kunnen zijn in de keuken. "Dit is de reden dat de vis waarmee de deelnemers moeten gaan koken, pas eind november bekend wordt gemaakt. In voorgaande edities was de vis soms wel al twee jaar van tevoren bekend. Dit komt natuurlijk de spontaniteit niet ten goede." Behalve het later bekendmaken van de vis, is ook het onderdeel 'De Markt' aan de wedstrijd toegevoegd. Van deze markt, met producten geleverd door Makro, halen de deelnemers ingrediënten waarmee ze de garnituur bij het visgerecht gaan maken.

*Makro liet in Parijs een voorproefje zien van de markt*



*Wil jij naar de Bocuse d’Or in Lyon?*
Makro maakt het mogelijk om de Bocuse d’Or, de meest prestigieuze internationale competitie tussen chefs, bij te wonen. Stuur je eigen recept met tomatensaus van Horeca Select als ingrediënt voor 30 november naar "horeca@makro.nl.":mailto:horeca@makro.nl Wie weet win jij wel een geheel verzorgde 2-daagse reis voor twee personen naar de Bocuse d’Or finale in Lyon!

"*Meer lezen over de Bocuse d'Or? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws