Jeroen Sportel is JRE Chef van het Jaar 2023

Auteur: Redactie
Events Awards 15 november 2022
Jeroen Sportel is JRE Chef van het Jaar 2023

Jeroen Sportel van Vive la Vie in Groningen is maandag 14 november tijdens het Eindejaarsdiner bij Hoog Holten door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2023. Corine Vink, vinoloog van Amused Food & Wine in Hardenberg mag zich Gastvrouw van het jaar 2023 noemen. De award voor Restaurant van het Jaar 2023 ging naar SILLYFOX van Joppe Sprinkhuizen in Veghel.

JRE-Nederland is een vooraanstaande restaurantvereniging waarin jonge en ambitieuze ondernemers zich hebben verenigd en wil met deze Awards 2023 uitzonderlijk talent en opvallend ondernemerschap belonen. Bijzonder aan de onderscheidingen is dat de winnaars zijn gekozen door de leden zelf.

Chef van het Jaar

is Jeroen Sportel van Vive la Vie. Het restaurant ligt op steenworp afstand van de Martinitoren in Groningen en is eigenhandig verbouwd en ingericht door Jeroen. De open keuken is letterlijk en figuurlijk het kloppende hart van de zaak. Centraal staat de Franse klassieke keuken met Aziatische invloeden uit onder andere Cambodja, Thailand en Laos. In deze gemoedelijke zaak in het stadshart van Groningen mag u onthaasten, het drukke stadsleven achter u laten en de passie proeven. Kortom: Vive la Vie!

Gastvrouw van het Jaar

Gastvrouw van het Jaar, Corine Vink is sinds 2020 mede-eigenaar bij Amused Food & Wine in Hardenberg. Ze volgde haar specialisatie, WSET2, WSET 3 en opleiding voor gastronoom/sommelier bij Peter Klosse waarna ze de Wijnacademie in Maarn voltooid heeft. Ze houdt zich niet teveel vast aan regeltjes, elk gerecht is anders, elke wijn is anders en zo dus ook elke wijn-spijs combinatie, dat is Corine’s filosofie. Corine haalt wijnen uit de klassieke en onbekende gebieden en biedt zo een uitgesproken en unieke wijnkaart aan gasten van Amused.

Restaurant van het Jaar

Het Restaurant van het Jaar staat in Veghel. Daar exploiteert Joppe Sprinkhuizen, SILLYFOX, op de bovenste etage van de monumentale Wiebenga graansilo aan de CHV Noordkade. Op grote hoogte, 32 meter boven de grond, vind je tevens een indrukwekkend dakterras, in het restaurant heeft elke tafel zicht op de open keuken. Joppe zoekt uitersten op in eenvoud en complexiteit, met pure ingrediënten, verse en eerlijke producten. SILLYFOX is sympathiek, eigenzinnig en edgy met een knipoog!

Nieuwe leden

Tijdens de algemene ledenvergadering werden de aspirant leden: Patty van der Meer van Bakboord in Almere en Yornie van Dijk van Basiliek in Harderwijk officieel lid van JRE-Nederland. Tijdens de pers- en partnerlunch begin volgend jaar stellen zij zichzelf officieel voor aan onze partners en de pers.

In 2022 werd er afscheid genomen van Ferdie Dolk en Mirjam Joziasse van Badpaviljoen in Domburg. Ferdie en Mirjam verkochten begin dit jaar hun zaak, waarmee hun lidmaatschap ten einde kwam. Ook kondigde het bestuur het afscheid aan van Rick May van Fris in Haarlem. In goed gezamenlijk overleg is besloten het lidmaatschap per 31 december 2022 te beëindigen. Tijdens het avond programma bekroonde Voorzitter Marko Karelse, Mike Vrijdag van LEV by Mike in Winterswijk met het erelidmaatschap ‘Membre d’Honneur’.

Foto's: Marco Davenhorst

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws