Jarno Eggen geslaagd voor Meesterproef

19 mei 2015 |
Jarno Eggen geslaagd voor Meesterproef<

Jarno Eggen eigenaar en chef-kok van Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, is afgelopen zondag geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald.

Frisse, eigentijdse keuken
De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers Restaurant Vinkeles in Amsterdam) en Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De keuken van Eggen werd door de commissie omschreven als een frisse, eigentijdse keuken met respect voor producten en met als inspiratie 'de boerderij'. Het restaurant ligt in een mooie, landelijke omgeving. Eggen werd geroemd om het gebruik van de zogenaamde incourante delen. "Het is het bewijs dat je niet alleen met dure producten een mooie keuken kunt neerzetten", aldus de commissie. "Alles heeft een functie en is doordacht en weloverwogen. Bovenal zijn de gerechten goed uitgevoerd. De verschillende hapjes bij het aperitief vullen elkaar aan en zijn allemaal goed in balans." De commissie was erg onder de indruk van de verschillende creaties: de amuse van kreeft met buchu en wortel, de rode mul met krokante schubben en risotto van lavas, Parmezaan en citroentijm, en het dessert Zuring (zachte crème van amandelen met rauwe snijboontjes, basilicum en olijfolie). "Het feit dat meerdere medewerkers al jarenlang voor Jarno en zijn vrouw Cindy werken, geeft aan wat een mooi en prettig bedrijf De Groene Lantaarn is."

Loopbaan
Eggen werkte onder meer bij Restaurant Patrick Guilbaud in Dublin, Restaurant Adema in Aalden, Restaurant De Stenen Tafel in Borculo en Restaurant de Lindenhof in Giethoorn. In 2009 namen Jarno Eggen en sommelier Cindy Borger Restaurant De Groene Lantaarn over. Zij hadden al acht jaar samengewerkt in De Lindenhof. Een jaar later behaalde het restaurant een Michelinster. Eggen behaalde internationale prijzen tijdens een groot aantal wedstrijden waaronder de winst bij het wereldkampioenschap in Copa Jerez in Spanje.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: