Jarno Eggen geslaagd voor Meesterproef

19 mei 2015 |
Jarno Eggen geslaagd voor Meesterproef<

Jarno Eggen eigenaar en chef-kok van Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, is afgelopen zondag geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald.

Frisse, eigentijdse keuken
De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers Restaurant Vinkeles in Amsterdam) en Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De keuken van Eggen werd door de commissie omschreven als een frisse, eigentijdse keuken met respect voor producten en met als inspiratie 'de boerderij'. Het restaurant ligt in een mooie, landelijke omgeving. Eggen werd geroemd om het gebruik van de zogenaamde incourante delen. "Het is het bewijs dat je niet alleen met dure producten een mooie keuken kunt neerzetten", aldus de commissie. "Alles heeft een functie en is doordacht en weloverwogen. Bovenal zijn de gerechten goed uitgevoerd. De verschillende hapjes bij het aperitief vullen elkaar aan en zijn allemaal goed in balans." De commissie was erg onder de indruk van de verschillende creaties: de amuse van kreeft met buchu en wortel, de rode mul met krokante schubben en risotto van lavas, Parmezaan en citroentijm, en het dessert Zuring (zachte crème van amandelen met rauwe snijboontjes, basilicum en olijfolie). "Het feit dat meerdere medewerkers al jarenlang voor Jarno en zijn vrouw Cindy werken, geeft aan wat een mooi en prettig bedrijf De Groene Lantaarn is."

Loopbaan
Eggen werkte onder meer bij Restaurant Patrick Guilbaud in Dublin, Restaurant Adema in Aalden, Restaurant De Stenen Tafel in Borculo en Restaurant de Lindenhof in Giethoorn. In 2009 namen Jarno Eggen en sommelier Cindy Borger Restaurant De Groene Lantaarn over. Zij hadden al acht jaar samengewerkt in De Lindenhof. Een jaar later behaalde het restaurant een Michelinster. Eggen behaalde internationale prijzen tijdens een groot aantal wedstrijden waaronder de winst bij het wereldkampioenschap in Copa Jerez in Spanje.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: