Japans restaurant in Zwolse kerk

13 augustus 2014
Japans restaurant in Zwolse kerk

Het Japanse restaurant Blue Sakura is gevestigd in de Zwolse Bethlehemkerk. Hoe is ondernemer Deng aan deze locatie gekomen? Toen hij veertien jaren geleden met zijn familie naar Nederland kwam, werkte
hij dertien jaar lang in wel twintig verschillende Aziatische keukens. Deng had een missie: een steeds verdere smaakverfijning doorvoeren in de Japanse keuken.

*Grote droom*
Zijn grote droom ontstond toen hij werkzaam was bij
het familiebedrijf ‘Sakana’. Samen met een hechte
vriendenclub wilde hij een modern Japans restaurant
beginnen. Hij vond de naam ‘Sakura’ erg mooi klinken. Omdat er meer Japanse restaurants waren met deze naam heeft hij zijn lievelingskleur blauw eraan toegevoegd.

*Bethlehemkerk*
Na het succes van Blue Sakura in Enschede, zag hij in 2012
een prachtige locatie in de Zwolse Bethlehemkerk. De sfeer ervan trok hem enorm aan. Het zou alleen nog anderhalf jaar duren voordat hij de kerkdeuren naar zijn tweede restaurant kon openen. Vanuit diverse hoeken kwam namelijk kritiek. Een restaurant, met al zijn dampen, zou de monumentale waarde van de voormalige kloosterkerk zwaar aantasten. Punt voor punt heeft de ondernemer de gemeente weten te overtuigen van het tegendeel. Naast het gebruiken van de beste afzuigkap van Nederland heeft hij nieuw leven geblazen in het oudste gebouw van Zwolle. De kerk uit 1309, die al jaren in een slechte staat verkeerde, is werkelijk oogstrelend gerestaureerd.

*Liefde voor de kerk*
"Dichte deuren zijn niet goed voor een kerk," vertelt Deng. "Nu kunnen de mensen weer een kijkje nemen in de kerk en genieten van de sfeer en oudheid." Zijn liefde voor de kerk lijkt haast even groot als zijn liefde voor sushi. Dit blijkt al uit de glazen vloerplaat bij binnenkomst, waaronder een oud stuk vloer van de kerk te zien is.

"*Meer lezen over de kerk als restaurantlocatie? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/cafe-en-restaurant-in-de-kerk-13770/

Overig nieuws