Japans restaurant in Zwolse kerk

13 augustus 2014 |
Japans restaurant in Zwolse kerk<

Het Japanse restaurant Blue Sakura is gevestigd in de Zwolse Bethlehemkerk. Hoe is ondernemer Deng aan deze locatie gekomen? Toen hij veertien jaren geleden met zijn familie naar Nederland kwam, werkte
hij dertien jaar lang in wel twintig verschillende Aziatische keukens. Deng had een missie: een steeds verdere smaakverfijning doorvoeren in de Japanse keuken.

Grote droom
Zijn grote droom ontstond toen hij werkzaam was bij
het familiebedrijf ‘Sakana’. Samen met een hechte
vriendenclub wilde hij een modern Japans restaurant
beginnen. Hij vond de naam ‘Sakura’ erg mooi klinken. Omdat er meer Japanse restaurants waren met deze naam heeft hij zijn lievelingskleur blauw eraan toegevoegd.

Bethlehemkerk
Na het succes van Blue Sakura in Enschede, zag hij in 2012
een prachtige locatie in de Zwolse Bethlehemkerk. De sfeer ervan trok hem enorm aan. Het zou alleen nog anderhalf jaar duren voordat hij de kerkdeuren naar zijn tweede restaurant kon openen. Vanuit diverse hoeken kwam namelijk kritiek. Een restaurant, met al zijn dampen, zou de monumentale waarde van de voormalige kloosterkerk zwaar aantasten. Punt voor punt heeft de ondernemer de gemeente weten te overtuigen van het tegendeel. Naast het gebruiken van de beste afzuigkap van Nederland heeft hij nieuw leven geblazen in het oudste gebouw van Zwolle. De kerk uit 1309, die al jaren in een slechte staat verkeerde, is werkelijk oogstrelend gerestaureerd.

Liefde voor de kerk
"Dichte deuren zijn niet goed voor een kerk," vertelt Deng. "Nu kunnen de mensen weer een kijkje nemen in de kerk en genieten van de sfeer en oudheid." Zijn liefde voor de kerk lijkt haast even groot als zijn liefde voor sushi. Dit blijkt al uit de glazen vloerplaat bij binnenkomst, waaronder een oud stuk vloer van de kerk te zien is.

"Meer lezen over de kerk als restaurantlocatie? Klik hier!":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/cafe-en-restaurant-in-de-kerk-13770/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: