Jan Willem van der Hek ontslagen

9 april 2013
Jan Willem van der Hek ontslagen

Jan Willem van der Hek, vorig jaar uitgeroepen tot Beste sommelier van Nederland, is ontslagen bij sterrestaurant De Hoefslag in Bosch en Duin. Aan het eind van deze maand moet
de sommelier op zoek naar een nieuwe werkgever. Karl van Baggem, Patron Cuisinier van De Hoefslag, laat weten dat het restaurant in moet krimpen. Van der Hek kreeg het nieuws te horen toen hij voor het WK voor sommeliers in Tokyo was.

*Niet rendabel*
Economisch minder goede tijden, dat is de reden dat restaurant De Hoefslag voor Van der Hek een ontslagvergunning aan heeft moeten vragen. “Wat er gebeurt, is dat de medewerkers die het minst nodig zijn, in minder goede tijden het eerst moeten vertrekken. Jan Willem werkte drie avonden per week in ons restaurant. Wij hebben nog een andere sommelier in dienst, die meer werkt dan hij. Hierdoor raakt de functie van Jan Willem overbodig en is het in economisch minder goede tijden niet meer rendabel hem te laten blijven”, zegt Karl van Baggem, Patron Cuisinier van De Hoefslag. Ook zegt hij dat ze de crisis voor willen zijn, om er voor te zorgen dat de werkzaamheden in het restaurant goed verlopen.

*Plannen*
Wat de plannen van Van der Hek zijn als de maand er op zit, weet Van Baggem niet. Sinds 1 oktober 2011 was de sommelier werkzaam in het restaurant.

*Op de foto:* In het midden Jan Willem van der Hek tijdens de wedstrijd om de titel Beste sommelier van Nederland

~Maud Vissers~

Overig nieuws