Peer Swinkels directievoorzitter Swinkels Family Brewers

18 februari 2019 | Yonne van Geene

Swinkels Family Brewers kondigt vandaag het vertrek aan van Jan-Renier Swinkels, die na ruim twaalf jaar het directievoorzitterschap overdraagt aan zijn neef, Peer Swinkels. Jan-Renier geeft de familiebrouwerij hiermee ruimte voor doorstroming en vernieuwing.

Onder zijn leiding is invulling gegeven aan de strategie die zich richt op groei, internationale expansie en verbreding van het portfolio. Het aanstaande jubileum van 300 jaar brouwerij Bavaria is een prachtig hoogtepunt voor de huidige directievoorzitter om te stoppen. De benoeming van Peer Swinkels als CEO wordt vanaf 17 april van kracht.

Nog mooier doorgeven van het familiebedrijf

Jan-Renier (56) heeft het bedrijf ruim twaalf jaar met succes geleid. Swinkels Family Brewers is de afgelopen jaren sterk gegroeid door onder andere de overname van de brouwerijen Palm, De Hoorn en Rodenbach, de uitbreiding van Holland Malt, de ontwikkeling van brouwerij Habesha in Ethiopië en de recente overnames van Bier&cO en brouwerij de Molen.

“Voor mij is dit het perfecte moment om het stokje over te dragen, nu wij het 300-jarig bestaan van brouwerij Bavaria vieren en ik ruim twaalf jaar leiding heb mogen geven aan dit prachtige familiebedrijf. Tijdens mijn carrière bij het bedrijf heb ik verdere invulling kunnen geven aan de groeistrategie en vele hoogtepunten meegemaakt, zoals de overname van Palm, de uitbreiding van Holland Malt, de ontwikkeling van Habesha én onze naamswijziging naar Swinkels Family Brewers: een naam die onze strategie mooi samenbrengt en alle merken met elkaar verbindt. Ik ben dan ook enorm trots op waar we nu staan. Als familiebedrijf blijf je succesvol als je op tijd plaats maakt. Ik heb het volste vertrouwen in Peer als mijn opvolger en verwacht dat het bedrijf onder zijn leiding een prachtige toekomst tegemoet gaat,” zegt Jan-Renier Swinkels.

Peer Swinkels (44) maakt sinds 2004 deel uit van het directieteam van Swinkels Family Brewers, voornamelijk vanuit zijn rol als Chief Commercial Officer. Jan-Renier beëindigt met de overdracht zijn actieve loopbaan binnen Swinkels Family Brewers en zal, naast een aantal bestaande commissariaten, zijn kennis en ervaring in gaan zetten buiten de familiebrouwerij. 

Klaar voor de toekomst

Tegelijk met de bestuurswissel wordt ook de directiestructuur aangepast. Het collegiaal bestuursmodel wordt opgevolgd door een CEO-model met een tweekoppige Raad van Bestuur. Peer Swinkels geeft als CEO samen met de CFO, die op dit moment wordt geworven, leiding aan de drie divisies (Holland Malt, Swinkels Family Brewers N.V. en de 60% deelname in Habesha), die in deze nieuwe structuur meer autonomie krijgen.

Over Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers is een 100% onafhankelijk familiebedrijf. Al zeven generaties lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die beschikt over zes eigen brouwerijlocaties: brouwerij Bavaria in Lieshout (NL), brouwerij Palm & De Hoorn in Steenhuffel (BE), brouwerij Rodenbach in Roeselare (BE), brouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (NL), brouwerij Habesha in Debre Birhan (ET) en brouwerij de Molen in Bodegraven (NL). Gezamenlijk zijn deze brouwerijen goed voor de productie van 7,6 miljoen hectoliter bier en 800.000 hectoliter frisdrank. Bedrijfsonderdeel Holland Malt beschikt over twee eigen mouterijen, welke samen goed zijn voor de productie van 405.000 ton mout. Daarnaast produceert bedrijfsonderdeel CereX ca. 4.000 ton moutextracten en compounds. Wereldwijd werken ruim 1.750 medewerkers binnen de groep van ondernemingen geleid door de familie Swinkels. Om het familiebedrijf nog mooier door te kunnen geven aan de volgende generatie, is langetermijndenken en het maken van duurzame besluiten vanzelfsprekend.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: