Italianen kiezen deze pizza als de beste van Nederland

6 juni 2019 | Thijs Jacobs

Alleen al in Nederland zijn er naar schatting zo’n 1423 pizzeria’s. Maar wie maakt nou de lekkerste van ’t land? Volgens de 50 Top Pizza: nNea in Amsterdam. Italiaanse experts stelden een lijst samen van de beste Europese pizzeria’s. nNea veroverde als enige uit Nederland een plekje op deze prestigieuze lijst.

“Vier maanden geleden openden we onze deuren om, met de expertise van onze deegmeesters, een pizza te serveren die Amsterdam nog niet eerder gezien had. Het was een succes vanaf dag één. Maar een plekje krijgen in de top 50 hadden we als nieuwkomer nooit verwacht, een enorme eer voor ons gehele team”, aldus Limau Chen, mede-eigenaar nNea.

Napolitaans mesterwerkje

Geboren in Napels, maar inmiddels eigendom van de wereld: pizza. Maar waar maken ze nou de allerbeste? Journalist en foodexpert Luciano Pignataro zocht het uit. Samen met de oprichters van Le Strade della Mozzarella conferentie, Barbara Guerra en Alberto Sapere, startte hij de online gids 50 Top Pizza. Ieder jaar stellen zij, met hulp van experts en anonieme inspecteurs, lijsten samen voor ieder deel van de wereld. De Europese toplijst, de 50 Top Pizza Europe, wordt aangevoerd door 50 Kalò di Ciro Salvo in Londen (nr. 1), Bijou in Parijs (nr. 2) en Bæst in Kopenhagen (nr.3). nNea krijgt als nieuwkomer de 13e plek, waarmee het de beste van Nederland is.

nNea Pizza

Ondanks dat de zaak zelf nog geen jaar open is, experimenteren de deegmeesters al jaren met hun pizza. Met een vleugje geavanceerde 'bakery science' rijst het deeg maar liefst 36 uur. Het resultaat? Een lichte bodem, hoog opstaande rand – mét karakteristieke zwarte plekjes – en een textuur die omschreven wordt als ‘fluffy, not crunchy’. Afgetopt met de beste ingrediënten, en niet altijd volgens de klassieke regels. Traditionele ingrediënten als fior di latte, San Marzano tomaten en burrata di bufala liggen naast bijzondere vondsten als krokant gebakken aardappels, geroosterde pulpo en cactusconfituur. En altijd perfect in balans. Het enige wat nog mist is 60 seconden in de handgemaakte Fazzone oven en een goed glas wijn uit Campanië.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: