Italianen kiezen deze pizza als de beste van Nederland

6 juni 2019 | Thijs Jacobs

Alleen al in Nederland zijn er naar schatting zo’n 1423 pizzeria’s. Maar wie maakt nou de lekkerste van ’t land? Volgens de 50 Top Pizza: nNea in Amsterdam. Italiaanse experts stelden een lijst samen van de beste Europese pizzeria’s. nNea veroverde als enige uit Nederland een plekje op deze prestigieuze lijst.

“Vier maanden geleden openden we onze deuren om, met de expertise van onze deegmeesters, een pizza te serveren die Amsterdam nog niet eerder gezien had. Het was een succes vanaf dag één. Maar een plekje krijgen in de top 50 hadden we als nieuwkomer nooit verwacht, een enorme eer voor ons gehele team”, aldus Limau Chen, mede-eigenaar nNea.

Napolitaans mesterwerkje

Geboren in Napels, maar inmiddels eigendom van de wereld: pizza. Maar waar maken ze nou de allerbeste? Journalist en foodexpert Luciano Pignataro zocht het uit. Samen met de oprichters van Le Strade della Mozzarella conferentie, Barbara Guerra en Alberto Sapere, startte hij de online gids 50 Top Pizza. Ieder jaar stellen zij, met hulp van experts en anonieme inspecteurs, lijsten samen voor ieder deel van de wereld. De Europese toplijst, de 50 Top Pizza Europe, wordt aangevoerd door 50 Kalò di Ciro Salvo in Londen (nr. 1), Bijou in Parijs (nr. 2) en Bæst in Kopenhagen (nr.3). nNea krijgt als nieuwkomer de 13e plek, waarmee het de beste van Nederland is.

nNea Pizza

Ondanks dat de zaak zelf nog geen jaar open is, experimenteren de deegmeesters al jaren met hun pizza. Met een vleugje geavanceerde 'bakery science' rijst het deeg maar liefst 36 uur. Het resultaat? Een lichte bodem, hoog opstaande rand – mét karakteristieke zwarte plekjes – en een textuur die omschreven wordt als ‘fluffy, not crunchy’. Afgetopt met de beste ingrediënten, en niet altijd volgens de klassieke regels. Traditionele ingrediënten als fior di latte, San Marzano tomaten en burrata di bufala liggen naast bijzondere vondsten als krokant gebakken aardappels, geroosterde pulpo en cactusconfituur. En altijd perfect in balans. Het enige wat nog mist is 60 seconden in de handgemaakte Fazzone oven en een goed glas wijn uit Campanië.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: