Benjamin van Roekel (29) opent La Nostra Gigí op Marie Heinekenplein in Amsterdam

Auteur: Redactie
Opening 13 april 2023
Benjamin van Roekel (29) opent La Nostra Gigí op Marie Heinekenplein in Amsterdam

Benjamin van Roekel (29) is een eigen restaurant begonnen met Richard Way als chef-kok. Met La Nostra Gigi hoopt Benjamin een mooi, spannend en verassend concept te bieden wat naar eigen zeggen nog ontbrak op het Marie Heinekenplein. “Ik zet graag horeca neer met een duidelijk concept waar iedereen zich thuis voelt. Waar mensen de hele week terecht kunnen voor een gezellige ervaring.” Het nieuwe, Italiaanse restaurant opende haar deuren op vrijdag 7 april met een feestelijk evenement.

Eigenaar en initiatiefnemer Benjamin is ondanks zijn relatief jonge leeftijd al acht jaar actief als horecaondernemer en heeft diverse restaurants in het buitenland gerund. Sinds 2020 is hij actief in Amsterdam. Hij wil samen met zijn nieuwe General Manager Sage Sampson, bedrijfsleider van Spaghetteria, gaan voor de ultieme gastbeleving. “Een plek waar aandacht voor de gast centraal staat en waar alles wat we serveren toegevoegde waarde heeft, of het nu een getapt Moretti biertje, Italiaanse koffie is of uitgebreid shared dining.”

 

Italiaans shared dining & cocktails

La Nostra Gigi serveert verschillende kleine gerechten van oesters tot antipasti en carbonara pecorino, geserveerd in een groot stuk kaas. Chef Richard, eerder werkzaam bij onder andere Envy en Le Garage, creëert verschillende gerechten die te delen zijn met tafelgenoten. Van oesters en pizzetta’s, tot carbonara pecorino, geserveerd in een stuk kaas. Ook bereid de chef grotere vlees- of visgerechten en vegetarische bites. De cocktailkaart van La Nostra Gigi is samengesteld door Stefan Sumual, recent uitgeroepen tot ‘Best Bartender 2022’.

70's interieur

Creative director en interieurontwerper Will Erens is verantwoordelijk voor het uiterlijk en gevoel van La Nostra Gigi. Na zijn werk voor restaurants in onder andere London, Barcelona, New York en recentelijk in Amsterdam voor Lolo’s en Secret Garden, zet hij nu met een ‘eclectisch Italiaans Seventies Dolce Vita’-ontwerp het Italiaanse karakter van La Nostra Gigi kracht bij. Verspreid over de cocktailbar, lounge en trattoria vind je zitjes, groene prieeltjes, spiegels, glans, fluweel en kleur. 

 

Foto's: David (@Todaysbrew)

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws