Iris Wulffraat nieuwe voorzitter van KHN Rotterdam

29 juni 2016 | Thijs Jacobs

Iris Wulffraat is vanaf 27 juni de nieuwe voorzitter van KHN Rotterdam. Iris Wulffraat is mede-eigenaar van Eetcafe Opa in de Witte de Withstraat en is sinds 2014 al actief als algemeen bestuurslid van KHN Rotterdam. Iris Wulffraat volgt Robèr Willemsen op. Willemsen is gekozen tot landelijk voorzitter van KHN, na drie jaar voorzitterschap van KHN Rotterdam.

De nieuwe voorzitter heeft jarenlange ervaring in de horecabranche en wil de huidige koers stevig voortzetten: ‘KHN Rotterdam gaat zich de komende tijd richten op de nieuwe horecanota, een gelijk speelveld, goed ondernemersklimaat en een goede balans tussen een bruisende en leefbare stad Rotterdam.’

‘Koninklijke Horeca Nederland Rotterdam mag zich nog meer laten horen op belangrijke dossiers. Tenslotte vertegenwoordigd de afdeling ruim 700 ondernemers in de Rotterdamse horeca.’, aldus nieuwe voorzitter Iris Wulffraat. ‘De gastvrijheidsbranche is immers een belangrijke economische speler en werkgever in de stad. Steeds meer internationale gasten weten Rotterdam te vinden en dat zien we terug in de bezoekersaantallen. Dit brengt Rotterdam veel goeds. We groeien in werkgelegenheid en we zien dat er veel nieuwe, mooie horecaconcepten ontstaan in de stad. Dat is positief en hoort bij een wereldstad als Rotterdam. Alleen moeten we ons wel beseffen dat een steeds drukker wordende stad soms gepaard gaat met overlast. Om de stad leefbaar te houden moet iedereen hierin zijn verantwoordelijkheid nemen; gemeente, bewoners maar ook de horecaondernemers zelf.’

Bestuur KHN Rotterdam compleet

Er zijn twee nieuwe bestuursleden gekozen: Nina Hooimeijer (BIRD) wordt vice-voorzitter en Jantiene Berg (STROOM) wordt algemeen bestuurslid.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: