Inwerkmodule voor studenten in horeca

26 september 2012 |
Inwerkmodule voor studenten in horeca

Met de start van het schooljaar starten ook duizenden studenten met een bijbaan in de horeca. SVH lanceert een online inwerkmodule.

Basisvaardigheden
De inwerkmodule is bedoeld om deze studenten in korte tijd de essentiële basisvaardigheden van de horeca te leren. De modules voor bediening, keuken en fastservice zorgen ervoor dat de studenten snel bekwaam zijn om het werk op de juiste wijze uit te voeren. Dit sluit aan op de recente berichtgeving van Veiligheid.nl dat jaarlijks duizenden arbeidsongevallen in de horeca plaatsvinden. Startende werknemers in de horeca kunnen met de online inwerkmodule hun vakbekwaamheid verhogen en het risico op ongevallen terugdringen.

Veilige werkvloer
De online inwerkmodule bevat basistechnieken, zoals veilige snijtechnieken. Dit is belangrijk, want bij de helft van het aantal ongevallen in de horeca gaat het om snij-ongevallen. Daarnaast bevat de inwerkmodule onder andere uitleg over hoe je gasten te woord staat, borden draagt en drankjes serveert.

Tevreden gasten, meer omzet
Hiermee biedt de inwerkmodule de ondernemer ondersteuning voor zijn bedrijfsvoering. Gastvrije en vakbekwame medewerkers zijn essentieel voor een goede ervaring van de horecagast. Er is behoefte om nieuw personeel makkelijk, snel en beter te kunnen begeleiden in de nieuwe baan, zonder grote investeringen te doen. Deze online inwerkmodule maakt dit mogelijk. En minder fouten maken tijdens het werk, betekent tevreden gasten, meer omzet en een veilige werkvloer.

De online module wordt aangeboden via www.svh.nl/nieuws/vakbekwaamheid.
SVH
SVH staat voor het bevorderen van de professionaliteit in de horeca. De organisatie positioneert zich op de vakbekwaamheid als onlosmakelijk onderdeel van een professionele sector. Daartoe biedt SVH ondernemers en werknemers oplossingen op het gebied van werken en leren in de horeca.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start 'restaurant take over'

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: