Inwerkmodule voor studenten in horeca

26 september 2012
Inwerkmodule voor studenten in horeca

Met de start van het schooljaar starten ook duizenden studenten met een bijbaan in de horeca. SVH lanceert een online inwerkmodule.

*Basisvaardigheden*
De inwerkmodule is bedoeld om deze studenten in korte tijd de essentiële basisvaardigheden van de horeca te leren. De modules voor bediening, keuken en fastservice zorgen ervoor dat de studenten snel bekwaam zijn om het werk op de juiste wijze uit te voeren. Dit sluit aan op de recente berichtgeving van Veiligheid.nl dat jaarlijks duizenden arbeidsongevallen in de horeca plaatsvinden. Startende werknemers in de horeca kunnen met de online inwerkmodule hun vakbekwaamheid verhogen en het risico op ongevallen terugdringen.

*Veilige werkvloer*
De online inwerkmodule bevat basistechnieken, zoals veilige snijtechnieken. Dit is belangrijk, want bij de helft van het aantal ongevallen in de horeca gaat het om snij-ongevallen. Daarnaast bevat de inwerkmodule onder andere uitleg over hoe je gasten te woord staat, borden draagt en drankjes serveert.

*Tevreden gasten, meer omzet*
Hiermee biedt de inwerkmodule de ondernemer ondersteuning voor zijn bedrijfsvoering. Gastvrije en vakbekwame medewerkers zijn essentieel voor een goede ervaring van de horecagast. Er is behoefte om nieuw personeel makkelijk, snel en beter te kunnen begeleiden in de nieuwe baan, zonder grote investeringen te doen. Deze online inwerkmodule maakt dit mogelijk. En minder fouten maken tijdens het werk, betekent tevreden gasten, meer omzet en een veilige werkvloer.

De online module wordt aangeboden via "www.svh.nl/nieuws/vakbekwaamheid.":http://www.svh.nl/nieuws/vakbekwaamheid

*SVH*
SVH staat voor het bevorderen van de professionaliteit in de horeca. De organisatie positioneert zich op de vakbekwaamheid als onlosmakelijk onderdeel van een professionele sector. Daartoe biedt SVH ondernemers en werknemers oplossingen op het gebied van werken en leren in de horeca.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws