Internationale topkok inspireert Jong Talent in ZiN Inspiratielab

18 oktober 2018 | David Bakker
Internationale topkok inspireert Jong Talent in ZiN Inspiratielab

Op 17 oktober bracht internationale topchef Yann Bernard Lejard een bezoek aan Sligro's ZiN Inspiratielab in Veghel. De chef was uitgenodigd voor twee exclusieve inspirerende sessies. Yann Bernard Lejard startte de dag met een collegetour en masterclass voor jong talent: de leerlingkoks van de 7 samenwerkende Middelbare Horecascholen in Noord-Brabant. De middag was gereserveerd voor de gevestigde chefs en hun team.

Culinair recensent, food writer en tv-presentator Joël Broekaert ging tijdens deze exclusieve sessies in gesprek met Yann Bernard Lejard over zijn drijfveren, uitdagingen en dromen. Gezien het profiel van de chef stond vooral het onderwerp creativiteit centraal. YBL weet als geen ander zijn passie terug te brengen in zijn werk als chef. In zijn bijzonder opgemaakte borden zie je zijn achtergrond als street artist terug. Tijdens de collegetour sprak YBL in alle openheid ?over onderwerpen waar alle (leerling)chefs van nu mee te maken hebben. Yann Bernard Lejard imponeerde met een spectaculaire masterclass over The art of plating. Als afsluiter deelde YBL in een informele setting zijn persoonlijke tips met de topchefs van de toekomst.

 

“Zorg eerst voor een stevige basis. Werk, train, word beter. Dan komt vanzelf het moment dat je jezelf opnieuw kunt uitvinden en je eigen creativiteit de ruimte kunt geven. Dan ontdek je je eigen signatuur.” - Yann Bernard Lejard

 

Exclusief Dutch Agrifood Week event voor leerlingen van samenwerkende Middelbare Horecascholen

Tijdens het We Are Food jaar is er een unieke samenwerking ontstaan tussen de Brabantse Middelbare Horecascholen: Koning Willem I College (’s-Hertogenbosch), Rooi Pannen (Eindhoven, Breda en Tilburg), Cingel College (Breda), ROC de Leijgraaf (Veghel) en Summa (Eindhoven). De scholen werken samen aan het We Are Food project 'Voedsel van Brabantse Grond', waarbij leerlingen van alle scholen kennismaken met de lokale producten die Brabant te bieden heeft. Ze gaan aan de slag met deze producten en werken samen aan het kookboek BRBNT dat in december zal verschijnen. De leerlingen van deze scholen ontvingen een exclusieve uitnodiging namens AgriFood Capital. Dit evenement is onderdeel van de Dutch Agrifood Week 2018.

 

Exclusief event voor Noord-Brabant Culinair en Sligro

Het middagprogramma was in handen van Sligro. De zaal werd gevuld met een combinatie van chefs aangesloten bij Noord-Brabant Culinair en relaties van Sligro. Sligro’s indrukwekkende locatie ZiN is hét Inspiratielab dat foodprofessionals helpt om nog beter te worden in hun vak en business. In de vorm van masterclasses, smaakmakende sessies, presentaties, vaktrainingen en culinaire events wordt kennis gedeeld en worden waardevolle ontmoetingen als deze gerealiseerd.

 

Yann Bernard Lejard

Yann Bernard Lejard, afgekort tot YBL, is executive sous-chef in het gerenommeerde Ritz-Carlton in Bahrein. Hij is van origine Frans. Aangezien hij als puber niet uitblonk op school, koos hij voor een koksopleiding. Op zijn zestiende was hij gediplomeerd kok en startte zijn culinaire carrière. Nadat hij werkte in restaurants met twee en drie Michelinsterren stapte hij uit het keurslijf van de gastronomie en koos hij zijn eigen pad. Hij boorde zijn unieke creatieve inspiratiebronnen aan en ontpopte zich tot een ware artiest in de keuken. Hij heeft het opmaken van borden tot kunst verheven: the art of plating. Elk bord is een kunstwerk op zich, waarbij hij letterlijk en figuurlijk de grenzen opzoekt. Daarbij weet YBL social media perfect in te zetten om een groot publiek te bereiken. Dit alles zorgt voor een volgeboekt restaurant en vele aanvragen voor lezingen, masterclasses en events over de hele wereld.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: