Internationaal pop-up restaurant heropent in Bijlmerbajes

1 maart 2018 | David Bakker

Na het succes van vorig jaar heropent pop-up restaurant A Beautiful Mess op 8 maart officieel zijn deuren in de Bijlmerbajes. Waar vroeger de wasjes van gevangenen werden gedraaid, kun je nu van woensdag tot en met zaterdag genieten van een lunch en diner. Mensen gevlucht uit met name het Midden-Oosten en Afrika worden begeleid en getraind door het team van A Beautiful Mess om samen met Amsterdamse horecaondernemers heerlijke fusion gerechten op tafel te zetten.

Daarnaast wil het restaurant zoveel mogelijk mensen aan een baan helpen door werkervaring en een netwerk te bieden. En met succes: vorig jaar vonden dertig van de zestig trainees al binnen één jaar een baan of vervolgopleiding. Ook de Amsterdamse horeca heeft baat bij het project, vanwege het tekort aan met name keukenpersoneel. Het succes werd in 2017 bekroond met de Entree Award in de categorie ‘Best off the Grid’, een prijs die wordt uitgereikt aan toonaangevende horecaondernemers die zich buiten de gebaande paden durven te begeven. 

Een prachtige bende met een missie

Bij A Beautiful Mess toveren chefs uit onder andere Irak, Iran, Jemen, Syrië en Eritrea verse en gezonde ingrediënten om tot shared dining-gerechten, geïnspireerd op de keuken van Afrika en het Midden-Oosten. Bovendien is het een mooie gelegenheid om eens in de oude gevangenis te eten, voordat deze plaatsmaakt voor een woonwijk. Zoals de naam al doet vermoeden, hoeft niet alles strak geregeld te zijn. In dit restaurant smelten verschillende culturen en nationaliteiten samen tot een prachtige bende met een missie. Het team werkt samen aan een veilige plek voor mensen die in Nederland een nieuw leven opbouwen. Hier kunnen ze hun talenten ontplooien en hun netwerk opbouwen zodat ze door kunnen stromen naar een vaste baan.

Het restaurant is voorzien van een open keuken, een warme binnenplaats en livemuziek op donderdag en zaterdag. Barista’s worden getraind door koffiebranderij Bocca. Ook begeleiden horecaondernemer Lodewijk Keulen en culinair schrijfster en kok Merijn Tol het keukenpersoneel en de bediening. Heineken, Grapedistrict en Sligro verzorgen hospitality trainingen en het interieur is gerestyled door brand architect Jasper Klinkhamer, Favela Painting, Philips Lighting en Intratuin Amsterdam.

Bovendien bevindt zich dit jaar een concept store met atelier in het restaurant waar producten worden gemaakt met Nederlandse designers en ambachtslieden. De concept store is gevuld met diverse producten, van meubels tot kleding en sieraden. Ook opent het team van A Beautiful Mess dit jaar een koffiebar bij het azc aan de Willinklaan in Amsterdam West.

Locatie en openingstijden

A Beautiful Mess is in ieder geval tot december 2018 als restaurant gevestigd in de oude wasserette van de Bijlmerbajes. Het restaurant is bovendien af te huren voor events. Op woensdag tot en met zaterdag is het restaurant geopend van 11.00 tot 21.00 voor lunch, diner en borrel. Parkeren is voorlopig gratis. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 19...

Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meest...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: