Internationaal pop-up restaurant heropent in Bijlmerbajes

1 maart 2018 | David Bakker

Na het succes van vorig jaar heropent pop-up restaurant A Beautiful Mess op 8 maart officieel zijn deuren in de Bijlmerbajes. Waar vroeger de wasjes van gevangenen werden gedraaid, kun je nu van woensdag tot en met zaterdag genieten van een lunch en diner. Mensen gevlucht uit met name het Midden-Oosten en Afrika worden begeleid en getraind door het team van A Beautiful Mess om samen met Amsterdamse horecaondernemers heerlijke fusion gerechten op tafel te zetten.

Daarnaast wil het restaurant zoveel mogelijk mensen aan een baan helpen door werkervaring en een netwerk te bieden. En met succes: vorig jaar vonden dertig van de zestig trainees al binnen één jaar een baan of vervolgopleiding. Ook de Amsterdamse horeca heeft baat bij het project, vanwege het tekort aan met name keukenpersoneel. Het succes werd in 2017 bekroond met de Entree Award in de categorie ‘Best off the Grid’, een prijs die wordt uitgereikt aan toonaangevende horecaondernemers die zich buiten de gebaande paden durven te begeven. 

Een prachtige bende met een missie

Bij A Beautiful Mess toveren chefs uit onder andere Irak, Iran, Jemen, Syrië en Eritrea verse en gezonde ingrediënten om tot shared dining-gerechten, geïnspireerd op de keuken van Afrika en het Midden-Oosten. Bovendien is het een mooie gelegenheid om eens in de oude gevangenis te eten, voordat deze plaatsmaakt voor een woonwijk. Zoals de naam al doet vermoeden, hoeft niet alles strak geregeld te zijn. In dit restaurant smelten verschillende culturen en nationaliteiten samen tot een prachtige bende met een missie. Het team werkt samen aan een veilige plek voor mensen die in Nederland een nieuw leven opbouwen. Hier kunnen ze hun talenten ontplooien en hun netwerk opbouwen zodat ze door kunnen stromen naar een vaste baan.

Het restaurant is voorzien van een open keuken, een warme binnenplaats en livemuziek op donderdag en zaterdag. Barista’s worden getraind door koffiebranderij Bocca. Ook begeleiden horecaondernemer Lodewijk Keulen en culinair schrijfster en kok Merijn Tol het keukenpersoneel en de bediening. Heineken, Grapedistrict en Sligro verzorgen hospitality trainingen en het interieur is gerestyled door brand architect Jasper Klinkhamer, Favela Painting, Philips Lighting en Intratuin Amsterdam.

Bovendien bevindt zich dit jaar een concept store met atelier in het restaurant waar producten worden gemaakt met Nederlandse designers en ambachtslieden. De concept store is gevuld met diverse producten, van meubels tot kleding en sieraden. Ook opent het team van A Beautiful Mess dit jaar een koffiebar bij het azc aan de Willinklaan in Amsterdam West.

Locatie en openingstijden

A Beautiful Mess is in ieder geval tot december 2018 als restaurant gevestigd in de oude wasserette van de Bijlmerbajes. Het restaurant is bovendien af te huren voor events. Op woensdag tot en met zaterdag is het restaurant geopend van 11.00 tot 21.00 voor lunch, diner en borrel. Parkeren is voorlopig gratis. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: