Inspiratie op HORECA 2011

1 november 2011 |
Inspiratie op HORECA 2011<

Op 14 & 15 november 2011 staat Autotron Rosmalen in het teken van de (Brabantse) horecavakbeurs. Een vakbeurs waar u tegelijkertijd kunt proeven, ontmoeten en natuurlijk gewoon zaken kunt doen. Aanmelden duurt minder dan een minuut en kan via deze link. De aanwezigheid van vertrouwde gezichten, maar ook nieuwe partijen die het platform voor de lokale horecasector hebben ontdekt, zorgen voor een complete branche update. Met een uitgebreid aanbod van exposanten op het (speciaal) bierenplein, De Proefcorner en de aanwezigheid van VIP’s Pim Haaksman en Jeroen van Oijen maken een bezoek meer dan de moeite waard!

Neem zelf de proef op de som
De Proefcorner is een speciaal ingericht culinair plein waar u in de gelegenheid bent uw zintuigen te prikkelen met de laatste innovaties en smaken in het voedingsaanbod. Deelnemende partijen op De Proefcorner zijn onder andere Lamb Weston, De Wild & Gevogelte Groep, Italia4You, Sapor Soghati, Excellent AGF, Boogaard International BV, KPH Kipspecialiteiten en Abts Tönissteiner. Door de aanwezigheid van verschillende smaakmakers met uiteenlopende specialiteiten worden vele facetten vertegenwoordigd. Neem zelf de proef op de som en probeer biologische producten, wild en gevogelte, Italiaanse producten, maar ook de nieuwste drankjes.



Keukenhelden op HORECA 2011
Pim Haaksman, wie kent hem niet? Bekend van onder andere de televisieprogramma's Overkoken en Culinaire Beterweter. Op maandag 14 november neemt deze komische topkok u mee op een culinaire ontdekkingsreis en presenteert hij zijn kennis en kunnen in zijn demonstratie ‘Amusante Amuses’. Met onder meer producten van Silletti en Van Olphe Viande Select bereidt Pim de lekkerste gerechten.



Topkok Jeroen van Oijen
Op dinsdag 15 november laat topkok Jeroen van Oijen, bekend als gastronaut bij het Culiversum, de jaren tachtig weer tot leven komen. Volgens hem zijn kwaliteit en onderscheidend vermogen de twee belangrijkste aspecten om succesvol te zijn in de huidige (horeca) markt. In zijn demonstraties wil hij een statement maken over een nieuwe attitude in de keuken. ''Creativiteit is de basis voor een beter rendement, naast de verhoging van het werkgenot. Een goede designer gaat uit van de uiteindelijke gebruiker, denkt na over de herkomst van zijn materialen en wat voor nieuwe technieken er kunnen worden toegepast.'' Aan de hand van live voorbeelden laat Jeroen van Oijen enkele bijzondere designmethoden zien met als uitgangspunt de klassiekers uit de gastronomie van de jaren tachtig: rauwkost/crudité, tomatensoep, garnalencocktail, draadjesvlees en de dame blanche.



Het (speciaal) bierenplein
Op het (speciaal) bierenplein presenteren brouwers en distributeurs zich uniform op een speciaal voor hen ingericht ontmoetingsplein. Bezoekers kunnen hier (speciaal)bier proeven van onder meer: Duvel Moortgat, Brouwerij Ter Dolen, De Budelse Brouwerij, Brouwerij Lindemans, Brouwerij Sint Christoffel, Brouwerij/Brasserie Van Honsebrouck, Multi Bier, Brouwerij Gruut, Brasserie Des Géants en Special Beer Service. Ook is De Man van Drank ’s-Hertogenbosch weer van de partij met een ruime keuze aan (speciaal)bier! Naast brouwers en distributeurs van (speciale) bieren kunnen bezoekers wijn proeven bij Wijnkoperij La Persistance, S.C.S. Exclusive Wines en Baeten Vinopolis.

Het Horeca- en Kennisplein
Op het Horeca- en Kennisplein worden op zowel 14 als op 15 november verschillende workshops en lezingen gegeven. U kunt gratis aanschuiven bij presentaties van onder andere Syntens, Hutten Catering en Spronsen & Partners. Zij zullen tips en adviezen geven hoe de ondernemer succesvol kan zijn in de huidige (horeca) markt.

Om snelle veranderingen in de huidige (horeca) markt bij te blijven, is het belangrijk om deze markt op een andere manier te benaderen. Sleutelwoorden zijn: tijdig actie ondernemen, aanpassen en kansen grijpen. Maar hoe? Een adviseur van Syntens geeft in de workshop ‘Innoveren door slimmer te werken’ praktische tips voor het besparen van kosten en het genereren van nieuwe omzet. Ook één van Brabants meest gerenommeerde en succesvolle ondernemers, Bob Hutten, geeft een lezing op HORECA. Hij zal zijn ervaring en expertise toepassen in zijn lezing over ‘Succesvol Ondernemerschap’. Spronsen & Partners licht toe hoe een onderneming samenwerkingsverbanden aan kan gaan met andere bedrijven om free publicity te creëren.

DE HORECA QUIZ!
Deze quiz is een uitdaging voor de slimme horecaondernemer. Met trots presenteert organisator easyFairs in samenwerking met Media Tools de befaamde horeca quiz. Een quiz voor de pientere horecaondernemer die wel van een uitdaging houdt. Presentator Tony van de Laar brengt pittige onderwerpen aan het licht en test ondertussen uw algemene horecakennis. Voor de slimste horeca ondernemers zijn er natuurlijk mooie prijzen te winnen.

Het volledige programma inclusief tijden, een compleet overzicht van de deelnemers, uw gratis bezoek en overige informatie vindt u terug op: www.easyFairs.com/HORECA-NL

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: