Insecten op menukaart Princess

23 januari 2015 |
Insecten op menukaart Princess

De groeiende vraag naar biologisch vlees en verantwoorde vis groeit enorm. Supermarkten, slagers en restaurants spelen hier enthousiast op in. Er zijn
diverse keurmerken gelanceerd, om de producten op een goede
manier te kwalificeren.

Tekort aan biologische producten
Het bekende tekort aan biologische producten komt steeds dichterbij. Als de hele wereld per morgen biologisch zou gaan eten, hebben wij minimaal 5 x de oppervlakte van de aarde nodig om het vlees, vis, fruit en groenten te kunnen verbouwen. Grond en aandacht kosten geld, de producten worden erg duur.

Insecten zijn voedzaam
Veel insecten zijn ontzettend voedzaam en gezond. Insecten zitten vol met proteïnes en vitamines en zijn veel minder milieubelastend dan bijvoorbeeld rundvlees (het kweken van insecten kost bijvoorbeeld 10 x minder oppervlakte dan het fokken van koeien). Doordat insecten boordevol energie zitten, heeft het menselijk lichaam relatief maar een kleine hoeveelheid nodig om te kunnen functioneren.

Princess
Lize Assink, diëtiste van Princess Hotel Collection, durft het precies hierom aan om insecten op de menukaart te zetten van Smaakmakers Restaurants. ‘Het is eigenlijk zonde om deze gezonde en bovenal ook lekkere voeding niet te gebruiken’ aldus Assink. Op de, deze week gelanceerde, menukaart staat voor het eerst een dessert met daarin insecten; een Trifle van hangop met gekarameliseerde Buffalo worm, kaneelappel, gedroogde pruimen en een crumble van noten.

Erg blij
Princess Hotel Collection verklaart erg blij te zijn met voeren van dit nieuwe gerecht. ‘In de toekomst zal het eten van insecten meer common sense worden’ aldus Tim Vissers. ‘Wij lopen graag voorop als het gaat om trends, waardoor wij het hebben aangedurfd om hiermee van start te gaan’.

Meer inhoudelijke informatie over insecten als Superfood? Lees de blog van de diëtiste van Princess:
http://www.princesshotelcollection.com/nl/health-blog/insecten-het-nieuwe-superfood.html
Over Princess Hotel Collection:
Princess Hotel Collection is een splinternieuwe hotelketen in Nederland, waarbij een nadrukkelijke focus ligt op transparantie en value for money voor zowel de franchisee als de gast. Per 1 juli behoren 7 hotels tot deze keten, te weten; Princess Hotel Loosdrecht / Amsterdam, Princess Hotel
Amersfoort, Princess Hote Epe, Princess Hotel Beekbergen / Apeldoorn, Princess Hotel de Wipselberg, Princess Hotel Victoria en Princess Hotel Dorhout Mees.

In de hotels worden zowel zakelijke als particuliere gasten ontvangen die heerlijk willen ontspannen. De locaties van de hotels variëren van Loosdrecht met zijn vele watersportmogelijkheden, tot aan Amersfoort en de bosrijke omgeving van De Veluwe.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: