Inschrijving Prix Culinaire sluit bijna

14 augustus 2015 |
Inschrijving Prix Culinaire sluit bijna

Op maandag 12 oktober is het zover: dan zullen topchefs tijdens de 49e editie van de Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux strijden om de eervolle titel. De kookwedstrijd vindt plaats in de Kookerij in Noordwijkerhout waarna 's avonds de winnaars bekend gemaakt worden in Beachclub O. van Hotels van Oranje.

Foto: Chefkok Jonathan Zandbergen van restaurant Het Veerhuys in Almere won vorig jaar in Parijs de Prix Culinaire de Taittinger

Oud-winnaars
Vorig jaar sleepte Jonathan Zandbergen de titel in de wacht. "Voor mij was de Prix Culinaire Le Taittinger een mooie kookwedstrijd en ik raad dan ook alle jonge chefs aan om deel te nemen. Het is vooral een mogelijkheid om je vaardigheden van de klassieke Franse keuken te testen en te laten zien", aldus Jonathan Zandbergen. Ook eerdere Nederlandse winnaars sporen chef-koks aan om deel te nemen. "De Prix Culinaire Le Taittinger is voor mij een zeer bijzondere wedstrijd. Niet zo zeer omdat ik de 45e editie in Parijs heb gewonnen, maar alleen al om de bijzondere en leerzame ervaring die ik in Parijs heb gehad", zegt Lars van Galen, winnaar van 2011 en de nieuwe juryvoorzitter van dit jaar. Van Galen zal samen met tien Nederlandse en Belgische juryleden de gerechten van de chefs beoordelen.

Voorinschrijving
Koks die deel willen nemen aan de Prix Culinaire kunnen zich nog tot 21 augustus inschrijven door een mail te sturen naar "prix.culinaire.taittinger@taittinger.fr" -Minimaal 5 jaar ervaring als kok
-Tussen de 24 en 39 jaar oud
-Momenteel werkzaam als kok in een restaurant

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: