Inschrijving Prix Culinaire sluit bijna

14 augustus 2015
Inschrijving Prix Culinaire sluit bijna

Op maandag 12 oktober is het zover: dan zullen topchefs tijdens de 49e editie van de "Prix Culinaire Le Taittinger":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=taittinger&x=zoeken voor de Benelux strijden om de
eervolle titel. De kookwedstrijd vindt plaats in de Kookerij in Noordwijkerhout waarna 's avonds de winnaars bekend gemaakt worden in Beachclub O. van Hotels van Oranje.

~Foto: Chefkok Jonathan Zandbergen van restaurant Het Veerhuys in Almere won vorig jaar in Parijs de Prix Culinaire de Taittinger~

*Oud-winnaars*
Vorig jaar sleepte Jonathan Zandbergen de titel in de wacht. "Voor mij was de Prix Culinaire Le Taittinger een mooie kookwedstrijd en ik raad dan ook alle jonge chefs aan om deel te nemen. Het is vooral een mogelijkheid om je vaardigheden van de klassieke Franse keuken te testen en te laten zien", aldus Jonathan Zandbergen. Ook eerdere Nederlandse winnaars sporen chef-koks aan om deel te nemen. "De Prix Culinaire Le Taittinger is voor mij een zeer bijzondere wedstrijd. Niet zo zeer omdat ik de 45e editie in Parijs heb gewonnen, maar alleen al om de bijzondere en leerzame ervaring die ik in Parijs heb gehad", zegt Lars van Galen, winnaar van 2011 en de nieuwe juryvoorzitter van dit jaar. Van Galen zal samen met tien Nederlandse en Belgische juryleden de gerechten van de chefs beoordelen.

*Voorinschrijving*
Koks die deel willen nemen aan de Prix Culinaire kunnen zich nog tot 21 augustus inschrijven door een mail te sturen naar "prix.culinaire.taittinger@taittinger.fr":mailto:prix.culinaire.taittinger@taittinger.fr. Klik "hier":http://prixculinaire.taittinger.fr/sites/drupal.taittinger/files/dossier_inscription_pays_bas_version_neerlandaise.pdf voor meer informatie over de wedstrijd en het inschrijfformulier. Om deel te kunnen nemen moeten de chefs wel aan de volgende voorwaarden voldoen:
-Minimaal 5 jaar ervaring als kok
-Tussen de 24 en 39 jaar oud
-Momenteel werkzaam als kok in een restaurant

Overig nieuws