Inschrijving NK voor Leermeester-Leerling en voor Jonge Koks geopend

6 september 2017 | Roy Spijker

De inschrijving voor de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s en voor Jonge Koks tot en met 25 jaar is gestart. De wedstrijden vinden respectievelijk plaats op de tweede en derde dag van de Horecava, die van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 wordt gehouden in RAI Amsterdam. De organisatie van de NK voor Koks is in handen van het Gastronomisch Gilde. Inschrijven kan tot 15 september.

De NK voor Koks worden voor de 58e keer gehouden. Tijdens de vorige editie werden Marleen Brouwer en Frits Venema van restaurant De Loohoeve Nationaal Kampioen Leermeester-Leerling. Marco Helsloot van Restaurant & Hotel Merlet* uit Schoorl mocht zich Nationaal Kampioen Jonge Koks 2017 noemen.

Thema Duurzaamheid
Het strijdtoneel is de Gilde Arena op de Horecava. De rode draad in de competitie is Duurzaamheid. De deelnemers moeten diverse gerechten koken aan de hand van een blackbox waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Dé ultieme test op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit. En bij de Leermeester-Leerling duo’s draait het ook nog eens om samenwerking. De winnaars gaan niet alleen met de titel naar huis, maar ook met mooie prijzen.

Inschrijven
Inschrijven voor de wedstrijd op dinsdag en woensdag kan via het secretariaat van het Gastronomisch Gilde: info@gastronomischgilde.nl. Aanmelden kan tot 15 september 2017. Het deelnemersveld en de jury worden in oktober bekendgemaakt.

Organisatie
Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie met zo’n 3.000 leden. De vereniging is ontstaan uit de fusie tussen het Koksgilde en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Zie voor meer informatie www.gastronomischgilde.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: