Inschrijving NK voor Leermeester-Leerling en voor Jonge Koks geopend

6 september 2017 | Roy Spijker

De inschrijving voor de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s en voor Jonge Koks tot en met 25 jaar is gestart. De wedstrijden vinden respectievelijk plaats op de tweede en derde dag van de Horecava, die van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 wordt gehouden in RAI Amsterdam. De organisatie van de NK voor Koks is in handen van het Gastronomisch Gilde. Inschrijven kan tot 15 september.

De NK voor Koks worden voor de 58e keer gehouden. Tijdens de vorige editie werden Marleen Brouwer en Frits Venema van restaurant De Loohoeve Nationaal Kampioen Leermeester-Leerling. Marco Helsloot van Restaurant & Hotel Merlet* uit Schoorl mocht zich Nationaal Kampioen Jonge Koks 2017 noemen.

Thema Duurzaamheid
Het strijdtoneel is de Gilde Arena op de Horecava. De rode draad in de competitie is Duurzaamheid. De deelnemers moeten diverse gerechten koken aan de hand van een blackbox waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Dé ultieme test op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit. En bij de Leermeester-Leerling duo’s draait het ook nog eens om samenwerking. De winnaars gaan niet alleen met de titel naar huis, maar ook met mooie prijzen.

Inschrijven
Inschrijven voor de wedstrijd op dinsdag en woensdag kan via het secretariaat van het Gastronomisch Gilde: info@gastronomischgilde.nl. Aanmelden kan tot 15 september 2017. Het deelnemersveld en de jury worden in oktober bekendgemaakt.

Organisatie
Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie met zo’n 3.000 leden. De vereniging is ontstaan uit de fusie tussen het Koksgilde en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Zie voor meer informatie www.gastronomischgilde.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: