Inschrijving Bocuse d'Or geopend

5 april 2017 | Roy Spijker

Vanaf vandaag is het voor koks mogelijk om zich in te schrijven voor de voorrondes van de Nederlandse finale van de prestigieuze culinaire wedstrijd Bocuse d'Or. Het aantal deelnemers dat mag meedoen aan deze voorrondes is uitgebreid naar 16 koks. De Bocuse d'Or is er voor alle koks die een hoog niveau nastreven. 

De voorrondes voor de Nederlandse finale worden gehouden op 12 en 13 juni in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen. De winnaars plaatsen zich voor de Nederlandse finale op 18 September 2017, dat wordt gehouden tijdens Gastvrij Rotterdam. Tijdens deze finale moeten de deelnemers laten zien dat ze alle technieken beheersen, tegen spanning kunnen, presentatiegevoel hebben en creatieve zijn in het ontwikkelen en bereiden van gerechten. De Nederlandse winnaar plaatst zich voor de Europese finale in september 2018 in Turijn.

Opdracht
De opdracht van de voorrondes is al vastgesteld door het Bestuur van Bocuse d'Or Nederland. Deze ligt in het verlengde van de opdracht tijdens de wereldfinale van de vorige Bocuse d'Or in Lyon, groenten speelden daarin een belangrijke rol. De opdracht voor de Nederlandse voorrondes wordt pas bekend gemaakt na de sluitingsdatum voor de inschrijving op 15 mei.

Koks die zich willen opgeven voor de voorrondes van Bocuse d'Or kunnen dat doen via deze link.

Meer lezen over Bocuse d'Or? Klik Hier!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: