Inschrijving Bocuse d'Or geopend

5 april 2017 | Roy Spijker

Vanaf vandaag is het voor koks mogelijk om zich in te schrijven voor de voorrondes van de Nederlandse finale van de prestigieuze culinaire wedstrijd Bocuse d'Or. Het aantal deelnemers dat mag meedoen aan deze voorrondes is uitgebreid naar 16 koks. De Bocuse d'Or is er voor alle koks die een hoog niveau nastreven. 

De voorrondes voor de Nederlandse finale worden gehouden op 12 en 13 juni in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen. De winnaars plaatsen zich voor de Nederlandse finale op 18 September 2017, dat wordt gehouden tijdens Gastvrij Rotterdam. Tijdens deze finale moeten de deelnemers laten zien dat ze alle technieken beheersen, tegen spanning kunnen, presentatiegevoel hebben en creatieve zijn in het ontwikkelen en bereiden van gerechten. De Nederlandse winnaar plaatst zich voor de Europese finale in september 2018 in Turijn.

Opdracht
De opdracht van de voorrondes is al vastgesteld door het Bestuur van Bocuse d'Or Nederland. Deze ligt in het verlengde van de opdracht tijdens de wereldfinale van de vorige Bocuse d'Or in Lyon, groenten speelden daarin een belangrijke rol. De opdracht voor de Nederlandse voorrondes wordt pas bekend gemaakt na de sluitingsdatum voor de inschrijving op 15 mei.

Koks die zich willen opgeven voor de voorrondes van Bocuse d'Or kunnen dat doen via deze link.

Meer lezen over Bocuse d'Or? Klik Hier!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: