Inschrijving Bocuse d'Or geopend

5 april 2017 | Roy Spijker

Vanaf vandaag is het voor koks mogelijk om zich in te schrijven voor de voorrondes van de Nederlandse finale van de prestigieuze culinaire wedstrijd Bocuse d'Or. Het aantal deelnemers dat mag meedoen aan deze voorrondes is uitgebreid naar 16 koks. De Bocuse d'Or is er voor alle koks die een hoog niveau nastreven. 

De voorrondes voor de Nederlandse finale worden gehouden op 12 en 13 juni in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen. De winnaars plaatsen zich voor de Nederlandse finale op 18 September 2017, dat wordt gehouden tijdens Gastvrij Rotterdam. Tijdens deze finale moeten de deelnemers laten zien dat ze alle technieken beheersen, tegen spanning kunnen, presentatiegevoel hebben en creatieve zijn in het ontwikkelen en bereiden van gerechten. De Nederlandse winnaar plaatst zich voor de Europese finale in september 2018 in Turijn.

Opdracht
De opdracht van de voorrondes is al vastgesteld door het Bestuur van Bocuse d'Or Nederland. Deze ligt in het verlengde van de opdracht tijdens de wereldfinale van de vorige Bocuse d'Or in Lyon, groenten speelden daarin een belangrijke rol. De opdracht voor de Nederlandse voorrondes wordt pas bekend gemaakt na de sluitingsdatum voor de inschrijving op 15 mei.

Koks die zich willen opgeven voor de voorrondes van Bocuse d'Or kunnen dat doen via deze link.

Meer lezen over Bocuse d'Or? Klik Hier!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: