Innovatie in horeca stimuleren met subsidie

14 augustus 2009 |
Innovatie in horeca stimuleren met subsidie

Ondernemers uit de horeca met plannen om te investeren in bijvoorbeeld duurzaamheid, techniek of innovatie op personeels-gebied, worden opgeroepen zich te melden bij Koninklijke Horeca Nederland. In september gaat de belangenbehartiger van de horeca in samenwerking met het bedrijfschap Horeca en Catering voor maximaal 35 horecaondernemers een persoonlijk innovatieplan opstellen binnen een zogenaamd Innovatie Prestatie Contract (IPC). Voor de uitvoering van de innovatieplannen wordt per horecaondernemer de helft vergoed met een maximale subsidie van 50.000 euro.

Naast het individuele plan, zal er ook een collectief innovatieplan worden opgesteld waarbij verschillende horecaondernemers met elkaar samenwerken binnen een overkoepelende activiteit. Innovatieadviesbureau Raad en Daad stelt in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland de individuele innovatieplannen met ondernemers op en begeleidt hen bij de uitwerking. De subsidies voor de uiteindelijke ontwikkeltrajecten worden ter beschikking gesteld door SenterNovem, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken.

"Het opstellen van een innovatieplan kost de ondernemer alleen tijd en het sparren met een subsidie- en innovatieadviesbureau stimuleert de creativiteit", aldus Hugo Maat, coördinator van de Commissie Innovatie van Koninklijke Horeca Nederland. Diverse ondernemers hebben zich inmiddels bij hem gemeld met uiteenlopende plannen. “Van het investeren in LED-verlichting tot het volledig CO2 neutraal maken van het bedrijf." Maat: "Je hoort wel eens dat het verkrijgen van subsidie veel gedoe is. Met ons project willen we het tegendeel bewijzen."

Om ondernemers te inspireren tot innovatie organiseerde de Commissie Innovatie bustours naar voorbeeldbedrijven en lanceerde de website www.horecainnovatie.nl Naast het IPC-project wordt ook gewerkt aan een online innovatiecheck voor horecaondernemers en worden er dit najaar innovatieworkshops georganiseerd. De pilot voor dit traject is in Zwolle op 24 augustus. Daar worden horecaondernemers ondersteunt met tips en advies waarmee zij de potentie van hun omgeving kunnen aanwenden voor vernieuwing die tot succes leidt. De workshops met maximaal 15 personen worden begeleidt door de trainer Sander Allegro.
Ondernemers met innovatieplannen kunnen zich melden bij Hugo Maat via "innovatie@horeca.org"
Hospitality Management; Lunchroom; De CaféKrant; De RestaurantKrant, Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS%3Abv.%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/innovatie-in-horeca-stimuleren-met-subsidie/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start 'restaurant take over'

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: