Infinium ziet het licht!

23 november 2010
Infinium ziet het licht!

Sam Adams uit Boston (veruit de grootste Amerikaanse Craft brouwerij) en Weihenstephan (de oudste brouwerij ter wereld) hebben gezamenlijk de grenzen van het brouwen verkend. Het resultaat is nu bekend: INFINIUM luidt de naam van het gerstenat dat dankzij de samenwerking tot stand kwam. Hoewel in zeer kleine oplage is het ook verkrijgbaar in Nederland.

*Stevigste ondergistende bier ooit gebrouwen*
Gebrouwen volgens het Reinheitsgebot, en volledig ondergistend, is Infinium met 10,3% alcohol per volume het stevigste ondergistende bier ooit gebrouwen. Zowel bij de vergisting - is er champagnegist gebruikt? - als bij het mouten (Zeer Geheim) zijn baanbrekende vindingen gedaan waarop zelfs patent is aangevraagd. Het blijft dus nog even gissen...

*Aperitief of begeleider*
De presentatie - een luxe vormgegeven champagnefles met kurk - suggereert dat dit bier niet bedoeld is om achteloos weg te drinken. Als aperitief uiterst geschikt, of als begeleider van gevogelte, wit vlees en een salade met rucola. Infinium nodigt zich nadrukkelijk uit aan tafel. Tonen van tropisch fruit...een continue koolzuurpareling in het glas...een droge afdronk...hier en daar een vermoeden van honingdauw...elegante hopsmaken, nauwelijks bitterheid...een uiterst fijne mousse...Infinium!

*Waar te koop?*
Goedgesorteerde slijterijen en bierwinkels hebben het natuurlijk op voorraad. Probeer Melger's Dranken in Haarlem, Slijterij Zeewijck in IJmuiden, De Bierkoning in Amsterdam, De Bierwinkel in Leiden, Van Erp Dranken in Groningen, De Man van Drank in Rotterdam, Burg Bieren in Ermelo, Van Yperen in Lelystad, Slijterij Meijer in Egmond aan Zee, Lekkerbier 'de Bierwinkel' in Joure, Woudenberg Dranken & Slijterij te Wageningen of Mitra Slijterij Van Bergen in Eindhoven. Om maar eens een paar voorbeelden te noemen! En natuurlijk kunt u, als een loopje naar de winkel u teveel is, deze fenomenale bieren laten thuisbezorgen via de webwinkel. Mooi verpakte, smakelijke bieren, u bent er een muisklik van verwijderd!

Overig nieuws