Indian dining hotspot in Amsterdam

29 mei 2015 |
Indian dining hotspot in Amsterdam<

Afgelopen maanden onderging Mayur een complete metamorfose en de hotspot kan zich nu meten aan andere prominente wereldkeukens in Amsterdam. Mayur
introduceert Indian Fine Dining met International Metropolitan Standards. Vanaf deze week is de complete renovatie afgerond, inclusief open keuken en ruime cocktail lounge en bar.

Een begrip
Restaurant Mayur is al sinds 1981 een waar begrip als het gaat om de Indiase keuken in Nederland. Dit resulteerde in een vaste schare fans, een vermelding in de Lekker en een gemiddeld cijfer boven de 8,5 op Iens.nl.

Ongekende atmosfeer
Het restaurant, gelegen aan het einde van de Korte Leidsedwarsstraat, werd bijna 35 jaar geleden opgestart door Pramod Sharma. Bij het overdragen van het restaurant aan de nieuwe generatie, gaf hij zijn zoon Prashant Sharma de vrije hand om Mayur klaar te maken voor de volgende decennia. Dat resulteerde in een atmosfeer die ongekend is voor de Indiase restaurants in Nederland.

Cocktails met een 'Indian touch'
Bij binnenkomst valt direct de grote bar op waar de bediening strak in het zwart gekleed een aperitief inschenkt, zoals een goed glas wijn van de internationale wijnkaart of een Indiaas Cobra biertje. Ook is er keuze uit 11 bijzondere cocktails, de meeste met een Indian touch en allen speciaal gecreëerd door The Fabulous Shaker Boys.

Aardse tinten
Naast de bar staan in de mooi verlichte, donkergetinte lounge lange banken langs de muur met zachte fluwelen kussens in de kleuren van Indiase specerijen en kruiden. De gasten hebben de keuze om aan de bar te eten of aan tafel te gaan in het restaurant. Ook hier is gekozen voor donkere kleuren met aardse tinten, zachte en moderne stoffen en alles in harmonie met de Indiase kunstwerken aan de muren. Vanaf de tafel kijk je de keuken in waar het verse naanbrood in de originele tandoor oven wordt gebakken. Achter de tandoor hangen de spiesen met diverse vleesbereidingen te wachten om gegrild te worden. De gast kan zo precies volgen met welk gerecht de chef bezig is.

Geurig
De heerlijkste geuren verspreiden zich over het restaurant, de Noord-Indiase keuken laat zich van zijn beste kant zien met Madras en Vindaloo Curries, Tandoori gerechten met de gloed van houtskool en Biryanis. Een aanrader is de signature dish Butter Chicken, zachte stukjes kip in een zeer romige tomatensaus. Verder is er een overvloed aan vegetarische gerechten met bijzondere specerijen. Alle gerechten zijn glutenvrij.

Ook afhalen mogelijk
Een diner bij Mayur is avondvullend en bestaat uit een combinatie van gerechten per persoon en shared dining. Met de uitstekende wijnen erbij, geadviseerd door wijnkoperij De Gouden Ton, en de persoonlijke service en uitleg over de Indiase keuken ben je echt een avond uit. Overigens worden de Mayur Meals ook al door diverse hotels in Amsterdam (zoals CitizenM en Hyatt) verkocht en is het mogelijk om verse maaltijden af te halen bij het restaurant.

Restaurant Mayur is gelegen aan de Korte Leidsedwarsstraat 203, serveert lunch op aanvraag voor groepen groter dan 20 personen en diner van maandag tot zondag van 17.00 uur tot 23.00 uur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor coronamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: