IENS verdwijnt en verliest 5000 restaurants

19 februari 2019 | Thijs Jacobs

De Nederlandse reserveringswebsite IENS gaat verder onder de internationale merknaam TheFork. Ongeveer de helft van de restaurants verdwijnt daarmee van de website, maar met het oog op de internationale bekendheid van TheFork hoeft dat geen probleem te zijn. IENS was immers een (te) lokaal product. Zeker met het oog op het portfolio van Tripadvisor. 

Tripadvisor nam IENS drie jaar geleden over van oprichter en naamgever Iens Boswijk. Tegenover RTLZ verklaarde ze dat ze de naams- en koerswijziging al langer zag aankomen. TheFork is immers internationaal leidend, met zo'n 21 miljoen bezoekers per maand en 55.000 aangesloten restaurants in 11 landen. Nederlandse consumenten kunnen nu dus ook internationaal tafels reserveren, net als dat buitenlandse gebruikers van het platform eenvoudiger een tafeltje kunnen reserveren in Nederland.

Platform raakt 5000 restaurants kwijt

Je kunt straks alleen nog maar een recensie plaatsen als je online gereserveerd hebr via TheFork. Hiermee wordt het Tripadvisor-model gevolgd. Ook zijn per 1 mei alleen restaurants te boeken die aangesloten zijn bij TheFork. Het aantal Nederlandse restaurants halveert dan, tot 5000-6000 namen. De 5000 restaurants die verdwijnen van het platform, hebben aangegeven geen gebruik te willen maken van de diensten van TheFork. De kostenstructuur blijft evenwel hetzelfde: 1,50 tot 2 euro per couvert. Horecaondernemers betalen maandelijks een standaardtarief van 29 euro voor een gewoon account. Een pro-account (dat nodig is om reserveringen te managen!) kost maandelijks 69 euro.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: