IENS verdwijnt en verliest 5000 restaurants

19 februari 2019 | Thijs Jacobs

De Nederlandse reserveringswebsite IENS gaat verder onder de internationale merknaam TheFork. Ongeveer de helft van de restaurants verdwijnt daarmee van de website, maar met het oog op de internationale bekendheid van TheFork hoeft dat geen probleem te zijn. IENS was immers een (te) lokaal product. Zeker met het oog op het portfolio van Tripadvisor. 

Tripadvisor nam IENS drie jaar geleden over van oprichter en naamgever Iens Boswijk. Tegenover RTLZ verklaarde ze dat ze de naams- en koerswijziging al langer zag aankomen. TheFork is immers internationaal leidend, met zo'n 21 miljoen bezoekers per maand en 55.000 aangesloten restaurants in 11 landen. Nederlandse consumenten kunnen nu dus ook internationaal tafels reserveren, net als dat buitenlandse gebruikers van het platform eenvoudiger een tafeltje kunnen reserveren in Nederland.

Platform raakt 5000 restaurants kwijt

Je kunt straks alleen nog maar een recensie plaatsen als je online gereserveerd hebr via TheFork. Hiermee wordt het Tripadvisor-model gevolgd. Ook zijn per 1 mei alleen restaurants te boeken die aangesloten zijn bij TheFork. Het aantal Nederlandse restaurants halveert dan, tot 5000-6000 namen. De 5000 restaurants die verdwijnen van het platform, hebben aangegeven geen gebruik te willen maken van de diensten van TheFork. De kostenstructuur blijft evenwel hetzelfde: 1,50 tot 2 euro per couvert. Horecaondernemers betalen maandelijks een standaardtarief van 29 euro voor een gewoon account. Een pro-account (dat nodig is om reserveringen te managen!) kost maandelijks 69 euro.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: