IENS maakt Toppers 2011 bekend

13 december 2010 |
IENS maakt Toppers 2011 bekend<

Reviewwebsite IENS heeft onlangs de Toppers voor 2011 bekendgemaakt. Meest populaire drie restaurants zijn volgens de kritische proevers van de site: 1) De Librije in Zwolle, 2) Boreas in Heeze en 3) Oud Sluis in Sluis. Opvallend volgens IENS is 'nieuwkomer' Boreas in de top-3.

Dagelijkse updates
"In tegenstelling tot culinaire magazines zijn de Toppers lijsten van IENS door de dagelijkse bezoekers samengesteld. Het mond-tot-mond-effect valt niet te onderschatten. Mensen die van lekker eten houden, nemen sneller van andere liefhebbers aan waar je bijvoorbeeld de lekkerste steak kunt eten of waar de beste service is", zegt Iens Boswijk, oprichter van IENS.

88 lijsten
Jaarlijks bepalen de culinaire experts wat de beste restaurants van het moment zijn, maar IENS laat de dagelijkse restaurantgasten zelf aan het woord. Op basis van de 63.476 recensies die de online restaurantgids het afgelopen proefjaar ontving, is de IENS Toppers 2011 samengesteld. Deze 75 pagina's tellende lijst rankt de populairste restaurants van Nederland en biedt tevens verrassende restauranttips voor 2011. De IENS Toppers 2011 bevat maar liefst 88 toplijsten van restaurants uit verschillende prijsklassen: van Aziatische toko's en knusse eetcafe's tot Italiaanse trattoria's en sterrenzaken.

Herkenbaar
Dankzij een speciaal ontworpen raamsticker zijn de IENS Toppers goed te herkennen voor de restaurantbezoekers. De toplijsten zijn gebaseerd op de mening van de proevers en het cijfer dat zij geven aan het eten, daarnaast zijn er lijsten voor decor en service. Zo hadden de proevers van IENS al bepaald dat 't Amsterdammertje (Loenen a/d Vecht) een uitstekend restaurant is, nog voordat Michelin zijn ster uitreikte aan dit toprestaurant.

Frank Lindner

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Chefs Michelin Interview
Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'

Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspreidt is ongeëvenaard. Met twee Michelinsterren op zak en talloze awards op het cv - de meest recente is die van 'Woman of the Year' van Relais & Châ...

Personalia Chefs
Patrick Kessler nieuwe chef-kok De Kersentuin in Amsterdam

Signature Chef Stefan van Sprang van Restaurant De Kersentuin in Amsterdam heeft Patrick Kessler gepresenteerd als de nieuwe chef-kok. Patrick Kessler werkte al sinds 2016 bij De Kersentuin, en het restaurant is voor hem bekend terrein: "Ik wil vooral op dezelfde voet door blijven gaan en ge...

Events Chefs
Chefkok Bas Oonk van Restaurant Basaal uit Den Haag gastchef in Gibraltar

Chefkoks uit Gibraltar, Nederland, Zweden en Groot-Brittannië sloegen de handen ineen en kookten samen op woensdag 18 oktober in The Wessex Lounge in Gibraltar. Het evenement werd gehost door Vicky Garcia-Bishop, één van de toonaangevende chefs, (kookwedstrijd kampioen) van Gibral...

Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

Regelgeving
AirDnD weizigd naam op last van Airbnb

Het Nederlandse platform voor huiskamerrestaurant, AirDnD, heeft zijn naam veranderd in ShareDnD. De naamswijziging was nodig, omdat Airbnb dreigde met juridische stappen tegen de website. "We hebben besloten onze naam te veranderen, omdat wij als startende onderneming niet de financiël...

Vlees cijfers
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: