IENS maakt Toppers 2011 bekend

13 december 2010 |
IENS maakt Toppers 2011 bekend<

Reviewwebsite IENS heeft onlangs de Toppers voor 2011 bekendgemaakt. Meest populaire drie restaurants zijn volgens de kritische proevers van de site: 1) De Librije in Zwolle, 2) Boreas in Heeze en 3) Oud Sluis in Sluis. Opvallend volgens IENS is 'nieuwkomer' Boreas in de top-3.

Dagelijkse updates
"In tegenstelling tot culinaire magazines zijn de Toppers lijsten van IENS door de dagelijkse bezoekers samengesteld. Het mond-tot-mond-effect valt niet te onderschatten. Mensen die van lekker eten houden, nemen sneller van andere liefhebbers aan waar je bijvoorbeeld de lekkerste steak kunt eten of waar de beste service is", zegt Iens Boswijk, oprichter van IENS.

88 lijsten
Jaarlijks bepalen de culinaire experts wat de beste restaurants van het moment zijn, maar IENS laat de dagelijkse restaurantgasten zelf aan het woord. Op basis van de 63.476 recensies die de online restaurantgids het afgelopen proefjaar ontving, is de IENS Toppers 2011 samengesteld. Deze 75 pagina's tellende lijst rankt de populairste restaurants van Nederland en biedt tevens verrassende restauranttips voor 2011. De IENS Toppers 2011 bevat maar liefst 88 toplijsten van restaurants uit verschillende prijsklassen: van Aziatische toko's en knusse eetcafe's tot Italiaanse trattoria's en sterrenzaken.

Herkenbaar
Dankzij een speciaal ontworpen raamsticker zijn de IENS Toppers goed te herkennen voor de restaurantbezoekers. De toplijsten zijn gebaseerd op de mening van de proevers en het cijfer dat zij geven aan het eten, daarnaast zijn er lijsten voor decor en service. Zo hadden de proevers van IENS al bepaald dat 't Amsterdammertje (Loenen a/d Vecht) een uitstekend restaurant is, nog voordat Michelin zijn ster uitreikte aan dit toprestaurant.

Frank Lindner

Overig nieuws

Food Achtergronden
Goed voedsel wordt gesubsidieerd vergist

De overheid subsidieert de vergisting van goed voedsel om groene energie op te wekken. Dat bleek uit de uitzending van onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) over voedselverspilling. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken, PvdA) overweegt de subsidieregeling voor groene ener...

Personalia Culinair
Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam al...

Culinair Internationaal
Chef Jacob Jan Boerma te gast in culinair mekka Ischgl

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Nederlandse sterren-kok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal. Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterren-chef...

Opening Restaurant
Restaurant Vlaar opent vernieuwd terras

Restaurant Vlaar aan het Noordereinde in ’s-Graveland (centraal in het Gooi) heeft haar terras geheel vernieuwd. Met nieuwe stijlvolle bestrating, comfortabel en modern meubilair, mediterrane planten, loungemuziek en fijne sfeerverlichting zijn ze helemaal klaar voor de zomer. Want buiten eten...

Events Culinair
Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit

Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit georganiseerd door Peter Klosse en staat de Hogere hotelschool Maastricht geheel in het teken van ‘Deliciousness’. Specialisten en grote na...

Café Opening Culinair
Sergio Herman opent café met zelfbediening en snacks

Volgende maand opent de befaamde chef-kok Sergio Herman een nieuwe zaak, genaamd AIRcafé. Dat wordt een take-away en zelfbedieningsgedeelte in zijn pas geopende restaurant AIRRepublic. Dit restaurant vind je in Cadzand. Laagdrempelig en relatief eenvoudig In zijn nieuwsbrief rept Herm...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: