Iens komt met kortingsdienst

24 juli 2012
Iens komt met kortingsdienst

Restaurantwebsite iens.nl lanceert een kortingsmodule voor restaurants. De zogeheten "IENS DinerDeals":http://www.iens.nl/deals zouden voordeliger voor het restaurant uitpakken dan bij andere kortingssites.

*Eerste deal*
De eerste deal is aangeboden door restaurant LAB111 in Amsterdam: een driegangendiner met 51 procent korting voor 19,50 euro. De teller met het aantal gereserveerde stond na een dag al boven de 600 couverts, meer dan de helft van het beschikbare aantal voor de gehele looptijd van de actie.

*Verschil*
In een persverklaring deelt de restaurantwebsite mee zich te willen onderscheiden met aantrekkelijke voorwaarden die dit soort acties winstgevender maken voor de deelnemende restaurants. Zo kunnen restaurateurs zelf de beschikbaarheid voor kortingsdeals per dag bepalen en reserveren gasten direct bij het restaurant.

*Hoge kortingen*
Behalve bij LAB111 zijn er ook acties gestart bij De Nonnerie in Maarssen en AOC Cuisine Française. De kortingspercentages schommelen tussen de 45 en 52 procent.

*Geen investering*
Gasten betalen ter plaatse na het diner, wat restaurateurs de kans geeft om additionele omzet te genereren. Bovendien hoeven restaurateurs vooraf geen investering te doen en dragen een aanzienlijk lager percentage van hun omzet af aan IENS, terwijl ze hun gasten dezelfde korting geven.

*Geen koopjesjagers*
Kim Cune, manager user generated Content bij iens.nl stelt: “De gebruikers van iens.nl en onze nieuwsbriefleden houden van uit eten gaan en zijn niet de standaard koopjesjagers. Voor restaurateurs is dit een waardevolle doelgroep aangezien de kans op een vervolgbezoek groot is."

*Tevreden gasten*
"Tegelijkertijd zijn dit de perfecte ambassadeurs voor restaurants, ze zorgen voor goede mond-tot-mondreclame en schrijven positieve recensies op iens.nl. Het is leuk om te zien dat een restaurant tijdens een DinerDeal een paar weken lang elke dag vol zit met tevreden gasten”, aldus Cune.

Voor DinerDeals selecteert de website alleen restaurants die goed scoren, waardoor gasten zeker weten dat het een goed restaurant betreft.

~Frank Lindner~

Overig nieuws