Ian van Vessem nieuwe chef-kok van Landgoed Huize Bergen

9 november 2018 | Thijs Jacobs

Een authentieke basis met uitstapjes naar het onbekende, dat is waar Ian van Vessem (30) heen wil met het nieuwe foodconcept van Landgoed Huize Bergen te Vught. Vertrouwde lokale ingrediënten met een verhaal in de hoofdrol die worden aangevuld met smaken van over de grens.

Passie voor koken is bij Van Vessem ontstaan vanuit de uitdaging om van iedere maaltijd een genietmoment te maken. Hij wil gasten overtuigen van de potentie van variatie, uitdagen om een keer het onbekende te proeven en ze vooral laten genieten van de vertrouwde smaken van het seizoen.

Stappen doorlopen

Van Vessem heeft alle traditionele stappen binnen de keuken wel doorlopen. Begonnen als leerling bij Landgoed de Rosep en vervolgens in dienst als zelfstandig werkend kok. Na deze ervaring in de hotellerie en banqueting ontstond de belangstelling voor fine dining. Als souschef bij de Voorkamer in Udenhout kreeg hij alle ruimte om een eigen stijl te ontwikkelen.

Met deze frisse blik en uitbreiding van de keukenbrigade vervolgt Landgoed Huize Bergen haar weg in de groei die vorig jaar met de realisatie van 39 nieuwe hotelkamers al is ingezet. Kennismaken met de keuken van Ian kan al middels het nieuwe seizoensmenu dat momenteel wordt geserveerd in het restaurant van Landgoed Huize Bergen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Fastservice
Hartig.nl opent locatie in Amsterdam

‘Broodgewoon Lekker’, dit is de slogan van Hartig.nl uit Amersfoort. Het bakery-café uit Amersfoort - bekend om haar ambachtelijke - producten heeft niet stil gezeten. In de afgelopen corona periode heeft Hartig.nl de tijd optimaal benut om haar bereik te vergroten. In 2020 he ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: