Ian van Vessem nieuwe chef-kok van Landgoed Huize Bergen

9 november 2018 | Thijs Jacobs

Een authentieke basis met uitstapjes naar het onbekende, dat is waar Ian van Vessem (30) heen wil met het nieuwe foodconcept van Landgoed Huize Bergen te Vught. Vertrouwde lokale ingrediënten met een verhaal in de hoofdrol die worden aangevuld met smaken van over de grens.

Passie voor koken is bij Van Vessem ontstaan vanuit de uitdaging om van iedere maaltijd een genietmoment te maken. Hij wil gasten overtuigen van de potentie van variatie, uitdagen om een keer het onbekende te proeven en ze vooral laten genieten van de vertrouwde smaken van het seizoen.

Stappen doorlopen

Van Vessem heeft alle traditionele stappen binnen de keuken wel doorlopen. Begonnen als leerling bij Landgoed de Rosep en vervolgens in dienst als zelfstandig werkend kok. Na deze ervaring in de hotellerie en banqueting ontstond de belangstelling voor fine dining. Als souschef bij de Voorkamer in Udenhout kreeg hij alle ruimte om een eigen stijl te ontwikkelen.

Met deze frisse blik en uitbreiding van de keukenbrigade vervolgt Landgoed Huize Bergen haar weg in de groei die vorig jaar met de realisatie van 39 nieuwe hotelkamers al is ingezet. Kennismaken met de keuken van Ian kan al middels het nieuwe seizoensmenu dat momenteel wordt geserveerd in het restaurant van Landgoed Huize Bergen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: