Huis Braakhekke mogelijk geveild

14 augustus 2012
Huis Braakhekke mogelijk geveild

Een zakenpartner van Joop Braakhekke uit het verre verleden heeft van zich doen laten spreken. Nu deze geldschieter van Le Garage zelf failliet is, wil diens curator geld zien van de topkok.

*Kort geding*
Het appartement van Braakhekke staat op de agenda om 24 september te worden geveild. De voormalig patron-cuisinier van het bekende Amsterdamse restaurant is hiertegen een kort geding gestart dat binnenkort zal dienen.

*Uitkopen*
In de jaren tachtig werd het restaurant opgericht. Later liet Langendijk zich laten uitkopen uit de VOF waar hij samen met Braakhekke in zat. Over het hoe en wat de waarde van die VOF is, is jarenlang geprocedeerd. Braakhekke zou een aanzienlijk deel, maar nog niet het hele uitkoopbedrag hebben betaald.

*Al betaald*
Tegenover RTL Boulevard laat de televisiekok weten: "Ik ben veroordeeld tot het betalen van 125.000 euro plus 30.000 euro mediatorkosten. Maar, er is ook al een deel betaald." Het zou gaan om 3,5 ton in gulden uit 1995 waarvan Braakhekke zegt de afschriften te hebben. De curator van Langendijk negeert nu deze betalingen.

*Veiling*
De curator zou 386.000 euro willen hebben. Omdat deze meent dat de failliete Langendijk nog geld van Braakhekke krijgt, is het proces gestart om het Amsterdamse appartement van Braakhekke middels een veiling te verkopen.

*Gewenning*
Waar menigeen 's nachts gillend wakker zou worden van de kwestie reageert Braakhekke luchtig in het entertainmentprogramma. "Als je dit al twintig jaar doet... Ook aan een bochel raak je gewend."

~Frank Lindner~

Overig nieuws