Hudson Bar & Kitchen opent nieuwe vestiging in Leiden

31 mei 2017 | Thijs Jacobs

Na een maandenlange verbouwing opende deze maand Hudson Bar & Kitchen aan de Leidsche Nieuwe Beestenmarkt. De gigantische raampartij en het zonnige terras bieden een sfeervol uitzicht op de levendige omgeving. Zoals de naam al doet vermoeden neemt Hudson Bar & Kitchen bezoekers mee langs een culinaire trip dwars door de USA.

De Amerikaanse invloeden vertalen zich door in food classics, een amicale service, royale gerechten en een classy style. Kortom: The All American Experience tijdens een gezellige borrel, smaakvolle lunch én diner.  

Zomerterras met uitzicht levendige omgeving

Precies in het middelpunt van Leidsche bezienswaardigheden werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan de nieuwe horeca hotspot Hudson Bar & Kitchen. De Nieuwe Beestenmarkt staat door de recente oplevering van de moderne Lammermarktgarage bekend als de nieuwe toegangspoort naar het bruisende Leidsche Stadscentrum. Het pand uit ca. 1920 onderging een complete metamorfose. Geen muur bleef overeind, alles is verwijderd zodat er een goede inschatting kon worden gemaakt van de ruimte. De zaak is opnieuw opgebouwd met bakstenen, stalen en houten muren waardoor een warm geheel is ontstaan. Het restaurant is compleet gestyled met Amerikaanse accessoires zoals comfortabele lederen chesterfields, club verlichting en buffelhuiden. Kunstenaar Tinus Teder heeft zijn artistieke talent de vrije loop laten gaan in humoristische kunstwerken en voorzag een brickwall van een stevig staaltje graffiti art.

Diner en borrel op z’n Amerikaans

Met een menu vol Amerikaanse klassiekers zoals chili, spareribs, steaks en (vegetarische) burgers zijn foodliefhebbers bij Hudson aan het juiste adres. Dit is de Amerikaanse keuken bij uitstek! Een uitgebreide borrelkaart, bruisende speciaal bieren, cocktails en goede wijnen maken Hudson tot een plek waar Leidsche locals en toeristen zich snel thuis zullen voelen. Met stalen scheidingsroosters is een evenwichtige verdeling ontstaan tussen knusse hoekjes en een sfeervolle borrelruimte. De zaak is geschikt voor een romantische date, feestelijke borrels en groepsdiners. 

Hudson Bar & Kitchen

In 2009 opende de eerste vestiging van Hudson Bar & Kitchen in Den Haag. De Amerikaanse stijl bleek een schot in de roos: door gebruik te maken van natuurlijke materialen als hout, leer en staal is de ambiance vergelijkbaar met dat van een hippe club in New York. Tegenwoordig duiken er overal Hudson restaurants op. De ondernemers achter het populaire horecaconcept hebben grote plannen, komende periode opent in Voorschoten vestiging tien, hierna volgen meer steden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: