Hudson Bar & Kitchen opent nieuwe vestiging in Leiden

31 mei 2017 | Thijs Jacobs

Na een maandenlange verbouwing opende deze maand Hudson Bar & Kitchen aan de Leidsche Nieuwe Beestenmarkt. De gigantische raampartij en het zonnige terras bieden een sfeervol uitzicht op de levendige omgeving. Zoals de naam al doet vermoeden neemt Hudson Bar & Kitchen bezoekers mee langs een culinaire trip dwars door de USA.

De Amerikaanse invloeden vertalen zich door in food classics, een amicale service, royale gerechten en een classy style. Kortom: The All American Experience tijdens een gezellige borrel, smaakvolle lunch én diner.  

Zomerterras met uitzicht levendige omgeving

Precies in het middelpunt van Leidsche bezienswaardigheden werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan de nieuwe horeca hotspot Hudson Bar & Kitchen. De Nieuwe Beestenmarkt staat door de recente oplevering van de moderne Lammermarktgarage bekend als de nieuwe toegangspoort naar het bruisende Leidsche Stadscentrum. Het pand uit ca. 1920 onderging een complete metamorfose. Geen muur bleef overeind, alles is verwijderd zodat er een goede inschatting kon worden gemaakt van de ruimte. De zaak is opnieuw opgebouwd met bakstenen, stalen en houten muren waardoor een warm geheel is ontstaan. Het restaurant is compleet gestyled met Amerikaanse accessoires zoals comfortabele lederen chesterfields, club verlichting en buffelhuiden. Kunstenaar Tinus Teder heeft zijn artistieke talent de vrije loop laten gaan in humoristische kunstwerken en voorzag een brickwall van een stevig staaltje graffiti art.

Diner en borrel op z’n Amerikaans

Met een menu vol Amerikaanse klassiekers zoals chili, spareribs, steaks en (vegetarische) burgers zijn foodliefhebbers bij Hudson aan het juiste adres. Dit is de Amerikaanse keuken bij uitstek! Een uitgebreide borrelkaart, bruisende speciaal bieren, cocktails en goede wijnen maken Hudson tot een plek waar Leidsche locals en toeristen zich snel thuis zullen voelen. Met stalen scheidingsroosters is een evenwichtige verdeling ontstaan tussen knusse hoekjes en een sfeervolle borrelruimte. De zaak is geschikt voor een romantische date, feestelijke borrels en groepsdiners. 

Hudson Bar & Kitchen

In 2009 opende de eerste vestiging van Hudson Bar & Kitchen in Den Haag. De Amerikaanse stijl bleek een schot in de roos: door gebruik te maken van natuurlijke materialen als hout, leer en staal is de ambiance vergelijkbaar met dat van een hippe club in New York. Tegenwoordig duiken er overal Hudson restaurants op. De ondernemers achter het populaire horecaconcept hebben grote plannen, komende periode opent in Voorschoten vestiging tien, hierna volgen meer steden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: