Hotel-restaurant heeft luxe cruiseboot-uitstraling

17 september 2018 | Thijs Jacobs

Herman Hell - eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep - kan zich de trotse eigenaar noemen van Het Wapen: het oudste hotel-restaurant van Willemstad. Het restaurant heeft een luxe cruiseschip-uitstraling dat past bij de bezoekers van het vestingstadje en de gezellige jachthaven. Verse vis, schaaldieren en vlees van hoge kwaliteit zijn de highlights van het vernieuwde menu. Op 13 september is het restaurant officieel geopend. Later dit jaar volgt de aansluitende zaal en wordt het bijbehorende hotel uitgebreid van zes naar veertien kamers.

Het Wapen opende voor het eerst haar deuren in 1955 en is sindsdien een begrip in het pittoreske vestingstadje Willemstad. Voor Herman Hell, horecaondernemer in de regio Zuid-Holland-Zuid, is het zijn eerste avontuur in Noord-Brabant. Herman: "Ik ben op slag verliefd geworden op deze plek. De prachtige jachthaven, de gemoedelijke uitstraling van het stadje, de locatie van Het Wapen en het fantastische publiek: het is 't perfecte scenario om een prachtige zaak neer te zetten."

Luxe restaurant

Het Wapen bevindt zich in het hart van Willemstad, dat sinds 1584 is vernoemd naar Willem van Oranje. Geïnspireerd op de nabijgelegen jachthaven heeft het restaurant een eigentijds interieur met de luxe uitstraling van een cruiseschip. Denk daarbij aan knusse zitjes en comfortabele banken, stoelen en barkrukken bekleed met een donkergroene, zachte stof van hoge kwaliteit. Maar ook kenmerkende ramen, messing en marmer komen in de inrichting terug. Vanaf hun tafel hebben bezoekers zicht op het hart van het restaurant: een gezellige bar, een homarium gevuld met kreeft en uitgestalde vis op ijs.

Seafood menu

Op de uitgebreide kaart staan vooral verse vis en schelp- en schaaldieren. Denk daarbij aan fantastische oesters, kreeft bereid in verschillende variaties en overheerlijke king crab. Alles dagvers en te bewonderen in de opvallende visvitrine waaruit bezoekers zelf hun gerecht kunnen uitkiezen. Maar ook vleesliefhebbers worden bediend. In het restaurant staat een dry aged meat-kast voor vlees van de beste kwaliteit.

Het restaurant is de hele dag geopend voor ontbijt, lunch, drankje en diner. Ook voor uw zakenlunch of borrel kunt u bij het Het Wapen prima terecht. Het welbekende en zonovergoten terras van Het Wapen is uiteraard behouden gebleven voor koffie en gebak.

Over Herman Hell

Herman Hell (42) is eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep. Hieronder vallen negen horecalocaties met samen zo'n 250 medewerkers. Hell is eigenaar van Nieuw Rotterdams Café (NRC), Bar Restaurant Sijf, Café Van Zanten, Stadscafé De Hofnar (Vlaardingen), Brouwcafé De Hofnar (Scheveningen-Haven), alle vestigingen van Sugo en Het Wapen. Herman Hell werd in juli dit jaar gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: