Horecava 2018: Deelnemers HANOS Gouden Koksmuts bekend

30 oktober 2017 | Thijs Jacobs

De acht teams die de jaarlijkse strijd om de HANOS Gouden Koksmuts aangaan, zijn bekend. De spannende wedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren wordt gehouden op de eerste dag van de Horecava. De vakbeurs voor foodprofessionals vind plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam.

De chefs die met elkaar wedijveren om de titel Winnaar HANOS Gouden Koksmuts zijn:

Marco van der Wijngaard van Restaurant ‘t Amsterdammertje*

Dennis van den Beld van Landgoed Hotel Het Roode Koper*

John Kocken van Restaurant De Heer Kocken*

Mathijs Mulder van Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek*

Jelle Conijn van Ciel Bleu Restaurant

Davy Roord van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink*

Marco Helsloot van Hotel & Restaurant Merlet*

Jeroen Brouwer van Restaurant De Loohoeve*

Alle chefs worden ondersteund door 2 souschefs.

Cees Helder in de jury


De vakjury bestaat wederom uit Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie* uit Osnabrück, culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf en Frank Fol, President Meesterkoks België. Nieuw in de jury is Cees Helder, de eerste drie Michelinsterren chef-kok in Nederland.

Deelnemers overige wedstrijden


De deelnemers aan de overige Nationale Kampioenschappen voor Koks, Leermeester-Leerling op dinsdag en Jonge Koks tot en met 25 jaar op woensdag, zijn eveneens bekend. Bekijk hier het deelnemersveld.

Organisatie
De wedstrijd wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde en mede mogelijk gemaakt door HANOS Internationale Horeca Groothandel. Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie met zo’n 3.000 leden. Zie voor meer informatie www.gastronomischgilde.nl.

Horecava 
De Nationale Kampioenschappen worden gehouden tijdens de jaarlijkse Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie. De Horecava vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam. De beurs is een uur extra open: van 10.00 – 18.00 uur. Bezoekers kunnen met één ticket meerdere dagen komen. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op TwitterFacebookLinkedInInstagram en YouTube.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: