Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef

20 december 2013 |
Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef<

Bezoek van 13 – 16 januari de Horecava in Amsterdam RAI om ideeën op te doen en vakgenoten te ontmoeten. De beursbezoeker vindt alle trends, innovaties en marktontwikkelingen binnen het eigen vakgebied in de populaire themawerelden van de Horecava. Bij PUUR ligt de focus op vers, biologisch, duurzaam, fair trade en verantwoord eten en produceren. Het uitgebreide dagprogramma biedt volop inspiratie.

Puurste Restaurant
De drie laatste winnaars van de titel Puurste Restaurant van Nederland geven een praktijkdemonstratie, op maandag van 12.00 uur tot 12.45 uur.

Klimaatneutraal
Zelfs Fair Trade koffie kan nóg duurzamer. Stichting Max Havelaar en koffiebranderij Peeze introduceren klimaatneutrale kwaliteitskoffie met CO2-compensatie bij de bron. Goed voor consumenten, koffieboeren en milieu. Kom proeven en mooie verhalen horen op dinsdag 11.15-12.00 uur.

Koken met groenten
Kookdemo op woensdag van 12.00 uur tot 12.45 uur.
80/20 koken is de trend die chef-kok Niven Kunz heeft geïntroduceerd: koken met groenten als basis. Dat geeft meer inspiratie dan het bereiden van een mooi stuk vlees of vis alleen. Een cursus toveren met groenten en de bezoekers van PUUR kunnen meekijken.

Theeproeverij
Thee zetten is meer dan kokend water opgieten. Proeverij en smaakles over bijzondere thee en kruidenthee met de theesommelier van Piramide, op woensdag van 13.45 uur tot 14.30 uur.

Kiemscheuten
Rauwe producten, groene sappen en kiemscheuten zijn hip en trendy. Hoe krijg je ze ook nog lekker? Eric van Veluwen, bekend als dé bio-kok van Nederland, houdt een bevlogen verhaal hierover op woensdag 15.45-16.30 uur.

Kookdemo met gans
Er zijn een half miljoen ganzen te veel. Jagers en terreinbeheerders hebben het er druk mee. Maar het landbouwprobleem ‘gans’ is een culinaire kans voor de horeca. Theus de Kok of Leendert Scholtus van restaurant De Echoput verzorgen de kookdemonstratie met gans. Eigenaar/Smaakprofessor Peter Klosse komt erover praten. Donderdag 12.00-12.45 uur.

De vakwedstrijd NK Koks
Het Koksgilde brengt drie dagen lang koks in het strijdperk voor de Nationale Kampioenschappen, met onder andere de bekendste en oudste kookwedstrijd van Nederland, de Gouden Koksmuts. Dit jaar vormt het nieuwe GildePlaza in hal 1 het strijdtoneel.

Meest gastvrij
Maandag van 16.00 tot 16.45 uur vindt de verkiezing van het Meest Gastvrije Restaurant van Nederland plaats. De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen het Gastvrijheidsgilde, de ANWB en IENS. Vinologe en tv-personality Astrid Joosten presenteert de verkiezing samen met Thérèse Boer van De Librije.

Nominaties die de omzet verhogen
De zestien innovaties die genomineerd zijn voor de Horecava Innovation Award, zijn te bewonderen op de wereld INNOVEER!. Verrassende producten en diensten die de ondernemer in staat stellen zijn omzet te verhogen. Iets waar iedere horecaonderneming naar op zoek is in deze uitdagende tijden.

De etnische keuken
Bezoek tijdens de Horecava ook de internationale vakbeurs Ethnic Foods Europe en beleef het beste van de Aziatische, Arabische, Indische, Chinese, Noord-Afrikaanse, Midden Oosterse en andere wereldkeukens.
Kijk op www.horecava.nl voor meer informatie en het programma.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: