Horecaopleidingen voor profs in Amersfoort

1 juni 2015
Horecaopleidingen voor profs in Amersfoort

Leerhotel het Klooster, verbonden aan MBO Amersfoort, gaat samen met de Horeca Academie opleidingen en trainingen verzorgen
voor professionals in de horeca. Vandaag hebben beide partijen als startschot van deze samenwerking een intentieovereenkomst ondertekend.

*Tekort aan goede horecamedewerkers*
De afgelopen periode werd duidelijk dat er in verschillende regio’s in het land een tekort is aan goed geschoolde horecamedewerkers. “Deze trend zal zich versterken en het tekort zal snel toenemen”, voorspelt Peter van Kempen, directeur Horeca Academie. “Door naast onze opleidingen in Den Haag te kiezen voor het centraal in het land gelegen Amersfoort, wordt het laagdrempelig voor professionals in de horeca om een opleiding of training te volgen. En in Leerhotel het Klooster zijn alle faciliteiten al aanwezig om praktijkonderwijs te geven.“

*Aanbod*
Het aanbod van opleidingen en trainingen is heel divers. Van Kempen: “We bieden een aantal nieuwe opleidingen aan, zoals Keukenmanagement en de Training voor Ondernemers, daar is op dit moment veel vraag naar. Maar deelnemers kunnen ook kiezen uit bestaande opleidingen als Leermeester Sociale Hygiëne en Professioneel Leidinggeven of opleidingen op maat.” Naast de opleidingen van de Horeca Academie zal ook Leerhotel het Klooster een aantal cursussen verzorgen.

*Praktijkonderwijs*
Bert van Wede, directeur Onderwijsbedrijven MBO Amersfoort: “Praktijkonderwijs is onze kracht, kennis beklijft in de keuken van Leerhotel het Klooster veel beter dan in een theorielokaal. Met deze samenwerking kunnen we onze krachten bundelen. Gezamenlijk willen we hét expertisecentrum voor de horeca in de regio worden. Medewerkers in de horeca kunnen met hun vragen bij onze trainers en docenten terecht.”

Vanaf september is het mogelijk voor horecamedewerkers om in Amersfoort een opleiding of training te volgen.

Overig nieuws