Horecaopleidingen voor profs in Amersfoort

1 juni 2015 |
Horecaopleidingen voor profs in Amersfoort<

Leerhotel het Klooster, verbonden aan MBO Amersfoort, gaat samen met de Horeca Academie opleidingen en trainingen verzorgen
voor professionals in de horeca. Vandaag hebben beide partijen als startschot van deze samenwerking een intentieovereenkomst ondertekend.

Tekort aan goede horecamedewerkers
De afgelopen periode werd duidelijk dat er in verschillende regio’s in het land een tekort is aan goed geschoolde horecamedewerkers. “Deze trend zal zich versterken en het tekort zal snel toenemen”, voorspelt Peter van Kempen, directeur Horeca Academie. “Door naast onze opleidingen in Den Haag te kiezen voor het centraal in het land gelegen Amersfoort, wordt het laagdrempelig voor professionals in de horeca om een opleiding of training te volgen. En in Leerhotel het Klooster zijn alle faciliteiten al aanwezig om praktijkonderwijs te geven.“

Aanbod
Het aanbod van opleidingen en trainingen is heel divers. Van Kempen: “We bieden een aantal nieuwe opleidingen aan, zoals Keukenmanagement en de Training voor Ondernemers, daar is op dit moment veel vraag naar. Maar deelnemers kunnen ook kiezen uit bestaande opleidingen als Leermeester Sociale Hygiëne en Professioneel Leidinggeven of opleidingen op maat.” Naast de opleidingen van de Horeca Academie zal ook Leerhotel het Klooster een aantal cursussen verzorgen.

Praktijkonderwijs
Bert van Wede, directeur Onderwijsbedrijven MBO Amersfoort: “Praktijkonderwijs is onze kracht, kennis beklijft in de keuken van Leerhotel het Klooster veel beter dan in een theorielokaal. Met deze samenwerking kunnen we onze krachten bundelen. Gezamenlijk willen we hét expertisecentrum voor de horeca in de regio worden. Medewerkers in de horeca kunnen met hun vragen bij onze trainers en docenten terecht.”

Vanaf september is het mogelijk voor horecamedewerkers om in Amersfoort een opleiding of training te volgen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: