Horecaondernemers doen speeddates

18 april 2014 |
Horecaondernemers doen speeddates

Horecaondernemers in Amsterdam hebben afgelopen week met open armen ruim 100 werkzoekenden verwelkomd tijdens speciaal georganiseerde 'speeddates' in diverse hotels. "Het blijkt een enorme
meerwaarde te hebben om samen met het Werkgevers Servicepunt samen te werken om deze mensen te ontmoeten, de werkomgeving te laten zien, ervaring met solliciteren op te doen en mogelijk zelfs een baan in de horeca aan te bieden.", aldus KHN Amsterdam bestuurslid Majel Tromp. Diverse horecabedrijven hadden de deuren opengesteld voor deze activiteiten. De diversiteit van de horeca is groot en daarom is er ook veel mogelijk voor de werkzoekenden die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Horeca Werkt!
Op 14 en 16 april maakten werkzoekenden met een uitkering en bedrijven in de horeca kennis met elkaar. Bedrijven lieten zien hoe het werk op hun werkvloer er uit ziet en potentiële werknemers stelden zich in speeddates aan de werkgevers voor. Op maandag 14 april gaven bedrijven masterclasses over werken in de horeca en kon men een rondleiding in de horecabedrijven doen. Het is de derde keer dat Horeca Werkt! plaatsvindt in Amsterdam.

Voor werknemers...
De ruim 100 werkzoekenden waren door het WSP al voorbereid op deze speeddate. Een aantal werkzoekenden hebben een masterclass gevolgd en tijdens de selectiedagen konden werkzoekenden diverse workshops volgen om succesvol te solliciteren, zoals "Dress for Success" en inzicht krijgen in de persoonlijke competenties. In de komende weken zal duidelijk worden hoeveel werkzoekenden weer aan de slag gegaan zijn in de Amsterdamse Horeca.

...en voor werkgevers!
Horecabedrijven uit de regio Amsterdam konden vooraf vacatures insturen en ondernemers konden zelf aanwezig met hun HR-managers of bedrijfsleiders bij de speeddate-sessies. Zo konden verschillende werkgevers op één locatie de kandidaten in korte ontmoetingen van 5-10 minuten leren kennen en ervaren of er een eerste klik is. Als er een echt klik was, konden de werkgevers de kandidaten uitnodigen voor een uitgebreider gesprek bij henzelf. De kandidaten die aanwezig waren hadden al ervaring in de horeca of zijn zich aan het oriënteren op het werken in de horeca, maar geen specifieke opleiding of werkervaring hebben.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: