Horecafamilie Ter Marsch lanceert Wiedewietsaus

27 maart 2017 | Thijs Jacobs

De pop-up burgerbar van Ter Marsch & Co in Amsterdam bestaat een jaar en dat wordt gevierd. Het befaamde burgerconcept uit Rotterdam werd vorig jaar succesvol op de Amsterdamse markt gelanceerd en werd bekroond met de titel ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’. Om dit jubileum te vieren, is een speciale saus ontwikkeld voor op de hamburger en bij de frietjes met de naam Wiedewietsaus. De saus is gemaakt op basis van biologische cannabis en is een ode aan Amsterdam en de Hollandse wietcultuur. Wiedewietsaus is verkrijgbaar bij de drie horecazaken van de Ter Marsch familie. 

TM WIEDEWIETSAUS

Ter Marsch & Co in Amsterdam
Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd gelanceerd in Rotterdam waar het al spoedig een goede naam en faam kreeg. De ondernemers werden door Hotel NH Carlton Amsterdam opgemerkt en benaderd om het succesvolle concept als pop-up te implementeren in het voormalige hotel-restaurant op de hoek van de Vijzelstraat en De Bloemenmarkt. Inmiddels bestaat Ter Marsch & Co Amsterdam een jaar en heeft zij een grote schare burgerfans. Dit wilden de ondernemers niet ongemerkt aan zich voorbij laten gaan en lanceerden een speciale Wiedewietsaus om dit te vieren.

Wiedewietsaus
“De Wiedewietsaus is gemaakt op basis van cannabis en is een ode aan Amsterdam”, verteld chefkok en culinair brein Olaf Oldenburg. “We hebben ons laten inspireren door de Hollandse wietcultuur en de opkomst van superfood. De hennepplant is namelijk van doorslaggevend belang geweest voor de mensheid voor duizenden jaren. Niet alleen is de plant gebruikt als genotsmiddel door onze voorouders, maar cannabis zaden bleken ook een voedzame bron van voedsel door de eeuwen heen. Rauwe cannabis bladeren worden tevens steeds meer gebruikt in huishoudens en geven een unieke smaak aan dressings en pesto's. Ook hebben supermarkten in de afgelopen tien jaar een toestroom van hennep voedingsproducten gezien. Met goede reden ook; hennep zit vol met essentiële voedingsstoffen.”

“De cannabissaus van de familie Ter Marsch is een verrassend sausje op mayonaisebasis met biologische rauwe cannabis die goed combineert met onze burgers en frietjes. De saus is vrij van conserveringsmiddelen, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en dus helemaal puur natuur; super relaxt.”

Vanaf de eerste zaterdag van april is deze saus exclusief bij de drie horecazaken van Ter Marsch verkrijgbaar. De saus wordt geserveerd in het restaurant en wordt tevens verkocht als ‘to go’. Een flesje biologische Wiedewietsaus voor thuis kost € 4,95.

Over de familie Ter Marsch
Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand een glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, een ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit. Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en ‘Beste Burger van Nederland’ door horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championship in Florida waar zij als 12e van de wereld eindigde.

In maart 2016 opende in hartje Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’. De jongste telg in de familie is Café Ter Marsch die zich vanaf begin dit jaar tevens in de Witte de Withstraat in Rotterdam bevindt. Een hotspot voor lunch, diner en borrel met klassieke cocktails en de befaamde kippetjes van de houtskoolgrill.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: