Horecadesignstudio Moodmakers verhuist naar Hoornse legerkazerne

3 augustus 2016 | Linda Groothuijse

Horecadesignstudio Moodmakers zal in september de deuren openen in een monumentaal pand van een oude infanteriekazerne in het stadshart van Hoorn. De oude kazerne heeft een oppervlakte van 900 vierkante meter en biedt ruimte aan de ontwerpstudio, het atelier en het horeca-adviesbureau. 

Interieurontwerper Jeroen Heine opende vijftien jaar geleden zijn eigen designbureau in Amsterdam. Met zijn kenmerkende combinatie van modern, warm en gastvrij heeft hij al honderden horecazaken ingericht. Moodmakers mocht de afgelopen jaren zaken als de Paradiso, Holland Casino en verschillende Best Western- en Golden Tulip-hotels tot zijn klantenkring rekenen. 

De studio in Amsterdam is te klein voor de artistieke ambities en wordt verruild voor de voormalige infanteriekazerne in het centrum van Hoorn. Een groot deel van de kazerne zal dan ook worden ingericht als atelier voor uiteenlopende kunstprojecten.

Na een ambitieuze verbouwing en renovatie die in september 2015 van start ging, opent Moodmakers een jaar later de deuren in het historische centrum van Hoorn. Om dit nieuwe hoofdstuk in te luiden, vindt er op 22 september een groot openingsfeest plaats voor horecaondernemers, zakenrelaties en andere geïnteresseerden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken

“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit van mijn leven sneeuw gezien en dacht dat het hele land bestrooid was met suiker. Mijn eerste ontmoeting met Nederland associeerde ik dus onbewust met eten: de rode draad in mijn leve...

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: