Horeca moet VPN instellen mogelijk maken

3 mei 2017 | Thijs Jacobs

Zowel zakenmensen als toeristen gebruiken graag en regelmatig gratis wifi in de horeca. Onlangs heeft de Amerikaanse Senaat en het Congres besloten om, tegen de wens van de meeste burgers in, Internet Service Providers volledige vrijheid te geven om alle privé-informatie van klanten te mogen verkopen aan adverteerders en andere bedrijven. Degenen die begrijpen wat dit inhoudt, installeren massaal VPN's (virtual private network) op hun devices om hun online privacy te waarborgen.

VPN enorm populair

In veel hotels is het opzetten van een VPN geblokkeerd. Wellicht onverstandig, want het aantal Google zoekopdrachten naar VPN's is sinds de recente ontwikkeling in de VS sterk toegenomen en overstijgt nu zelfs het aantal zoekopdrachten naar goedkope vluchten en is twintig keer groter dan de zoekopdrachten naar reisverzekeringen. De noodzaak van het kunnen opzetten van een VPN is evident.

Risico

Naast het weggeven van gegevens die commercieel kunnen worden uitgebuit, bestaat er ook het risico van diefstal wanneer er geen VPN wordt gebruikt. Voor criminelen blijkt het relatief eenvoudig om via een nep wifi-hotspot toegang te krijgen tot je device. Hotels en andere horecagelegenheden doen er dus goed aan om het opzetten van een VPN-verbinding voor hun gasten mogelijk te maken. Dat is gastvrij, veilig en verstandig.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: