Horeca moet allergie-informatie melden

28 januari 2014
Horeca moet allergie-informatie melden

Vanaf 13 december 2014 is het voor iedere horecaondernemer wettelijk verplicht om volgens de zogenaamde ‘Allergenendeclaratie’ te werken. Hierbij moet aan klanten en gasten
informatie worden verstrekt over de aanwezigheid van allergenen in onverpakte producten. De Nederlandse horeca lijkt echter nog lang niet klaar voor de nieuwe, Europese regelgeving.

*Niet-voorverpakt*
Deze nieuwe wetgeving geldt voor bedrijven en instanties die werken met niet-voorverpakte levensmiddelen. Niet alleen de horeca zal hier mee te maken gaan krijgen, maar ook onder meer slagers, sportverenigingen, zorginstellingen en buurthuizen zullen aan deze eisen moeten voldoen volgens de NVWA.

*Het leeft niet*
"Na vele gesprekken met cursisten werd het ons snel duidelijk dat het nog niet leeft bij ondernemers en dat er nog weinig bekend is over deze nieuwe wetgeving," zegt Brenda van Dranen, adjunct directeur van "Stichting Horeca Onderwijs":http://www.sho-horeca.nl/. "Zo weten slechts weinigen dat ondernemers bijvoorbeeld aansprakelijk gesteld kunnen worden bij schade of letsel, na een allergische reactie van een bezoeker."

Wilt u meer weten over allergenen? "Raadpleeg dan dit achtergronddocument van de NVWA":http://www.vwa.nl/txmpub/files/?p_file_id=29346


Overig nieuws