Horeca klaar voor halve finale WK

5 juli 2010 |
Horeca klaar voor halve finale WK

De Nederlandse horeca verheugt zich op de halve finale van Nederland tegen Uruguay. Tot nu toe was het al "lekker druk" in de cafés, maar met een avondwedstrijd voor de boeg en naar verwachting lekker weer rekent de horeca op een topavond. Hoeveel extra omzet een dergelijke pot in de avond met mooi weer genereert, is volgens een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) moeilijk te zeggen. "We meten dat niet." Wel rekent KHN op massaal bezoek in wat de organisatie WK-cafés noemt. "Café's die mooi oranje zijn aangekleed en uitgerust met grote schermen." Het mooie weer helpt mee. "Het is dorstig weer."

Oranje verder, cafés voller
Hoe verder Nederland in het toernooi komt, des te beter het is voor de horeca. "We zien traditioneel dat hoe verder Nederland in een toernooi komt, hoe meer mensen in het café gaan kijken. We hebben hoge verwachtingen, zeker gezien het tijdstip van de wedstrijd." Nederland speelde in het toernooi tot nu toe drie keer onder werktijd.

Bierbrouwers
De Nederlandse bierbrouwers zijn er ook klaar voor. "Het is zeer aannemelijk dat er dinsdag meer bier gedronken wordt dan op een gewone doordeweekse dag", zei directeur Jack Verhoef van koepelorganisatie Nederlandse Brouwers met enig gevoel voor understatement.
Volgens Verhoef is het over het algemeen zo dat 30 procent van de totale bierconsumptie in de kroeg wordt genuttigd en 70 procent thuis.

"We denken dat het tijdens wedstrijden wat meer in de kroeg is en wat minder thuis. Alhoewel sommige straten zijn omgebouwd tot thuistribunes, wat dan toch weer telt als mensen die 'thuis' drinken."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: