Horeca in Paleis Soestdijk?

9 juli 2015 |
Horeca in Paleis Soestdijk?<

Minister Blok (Rijksdienst) doet een oproep te komen met serieuze en creatieve voorstellen voor een herbestemming van Paleis Soestdijk. Met de
oproep volgt de minister het advies van de Ronde Tafel Paleis Soestdijk onder voorzitterschap van oud-minister Sybilla Dekker. Voor de drie à vier meest geschikte voorstellen is 100.000 euro per voorstel beschikbaar voor verdere uitwerking. Dat staat in een brief van minister Blok aan de Tweede Kamer.

Financieel haalbaar
Volgens minister Blok geeft het advies van de Ronde Tafel een goede inhoudelijke richting waaraan ideeën voor een economisch duurzame herbestemming moeten voldoen. De Ronde Tafel noemt enkele uitgangspunten waaraan een nieuwe bestemming in ieder geval moet voldoen zoals het bijeenhouden van het gebouw en het landgoed, zorgvuldig omgaan met het middendeel van het voormalige paleis, behoud van de voorzijde van de gevel en het toegankelijk houden voor het publiek. Ook moeten ideeën financieel haalbaar zijn en in lijn liggen met de visie van de provincie Utrecht en de gemeenten Soest en Baarn.

Openbare inschrijving
Het Rijksvastgoedbedrijf bereidt momenteel de openbare inschrijving voor. Deze procedure start op korte termijn met een vooraankondiging zodat initiatiefnemers zich kunnen voorbereiden op de start van de formele procedure in september. Initiatiefnemers kunnen zich zodoende al kenbaar maken bij het Rijksvastgoedbedrijf. Bij de selectie van de voorstellen zal minister Blok zich samen met de provincie en gemeenten laten adviseren door een commissie van onafhankelijk deskundigen.

De Ronde Tafel Paleis Soestdijk is een spontaan ontstane groep van mensen met grote betrokkenheid bij Paleis Soestdijk. Voorzitter Sybilla Dekker heeft het advies ook aangeboden aan de provincie en twee gemeenten.

Foto:Bert Kaufmann

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: