Horeca in Paleis Soestdijk?

9 juli 2015 |
Horeca in Paleis Soestdijk?<

Minister Blok (Rijksdienst) doet een oproep te komen met serieuze en creatieve voorstellen voor een herbestemming van Paleis Soestdijk. Met de
oproep volgt de minister het advies van de Ronde Tafel Paleis Soestdijk onder voorzitterschap van oud-minister Sybilla Dekker. Voor de drie à vier meest geschikte voorstellen is 100.000 euro per voorstel beschikbaar voor verdere uitwerking. Dat staat in een brief van minister Blok aan de Tweede Kamer.

Financieel haalbaar
Volgens minister Blok geeft het advies van de Ronde Tafel een goede inhoudelijke richting waaraan ideeën voor een economisch duurzame herbestemming moeten voldoen. De Ronde Tafel noemt enkele uitgangspunten waaraan een nieuwe bestemming in ieder geval moet voldoen zoals het bijeenhouden van het gebouw en het landgoed, zorgvuldig omgaan met het middendeel van het voormalige paleis, behoud van de voorzijde van de gevel en het toegankelijk houden voor het publiek. Ook moeten ideeën financieel haalbaar zijn en in lijn liggen met de visie van de provincie Utrecht en de gemeenten Soest en Baarn.

Openbare inschrijving
Het Rijksvastgoedbedrijf bereidt momenteel de openbare inschrijving voor. Deze procedure start op korte termijn met een vooraankondiging zodat initiatiefnemers zich kunnen voorbereiden op de start van de formele procedure in september. Initiatiefnemers kunnen zich zodoende al kenbaar maken bij het Rijksvastgoedbedrijf. Bij de selectie van de voorstellen zal minister Blok zich samen met de provincie en gemeenten laten adviseren door een commissie van onafhankelijk deskundigen.

De Ronde Tafel Paleis Soestdijk is een spontaan ontstane groep van mensen met grote betrokkenheid bij Paleis Soestdijk. Voorzitter Sybilla Dekker heeft het advies ook aangeboden aan de provincie en twee gemeenten.

Foto:Bert Kaufmann

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: