Horeca heeft nieuwe CAO

1 april 2010 |
Horeca heeft nieuwe CAO

Met begrip voor de moeilijke economische omstandigheden waarin horeca-ondernemers zich op dit moment bevinden, hebben KHN en de vakbonden toch overeenstemming kunnen bereiken over een nieuwe CAO Horeca. De looptijd van de nieuwe CAO is van 1 april 2010 t/m 31 maart 2012. Het is vooral een verlenging van de huidige CAO, waarbij de eindejaarsuitkering van kracht blijft. In 2010 stijgen de lonen verder niet. In 2011 stijgen de lonen wel per 1 januari met 0,75% en per 1 juli met 1%. Per 1 januari 2012 stijgt de pensioenpremie (werkgeversdeel met 1,25%-punt).

Geen CAO-loze periode
Gedurende de looptijd worden er afspraken voorbereid voor de CAO na maart 2012. Deze afspraken gaan over de vakvolwassen leeftijd en het aantal arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd. Dit betekent dat er geen CAO-loze periode komt en dat er in 2010 geen extra loonkosten zijn. Bovendien blijft in 2010 de pensioenpremie ongewijzigd en vervalt de premie Schor. Ook is er een vervroegd uittreden gecreëerd voor werknemers geboren in 1948.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: