Honderd restaurants in de ban van Elzaswijnen

30 juni 2009 |
Honderd restaurants in de ban van Elzaswijnen

Samen met ruim 100 restaurants in heel Nederland neemt Hotel Restaurant la Sonnerie uit Son deel aan de 'Alsace Smaak Experience 2009'. Deze campagne, die nog loopt tot en met november, is volledig gericht op het promoten van Elzaswijnen in restaurants. Wijnen uit de Elzas zijn gastronomische wijnen met een grote variatie aan smaken en stijlen. In diverse restaurants in Nederland kunnen verschillende Elzaswijnen, waaronder ook de wijnen van Trimbach, per glas worden geproefd in combinatie met gerechten uit de 'wereldse' keuken. Het doel is om de consument een echte Smaakexperience te laten beleven.

Chef-kok Hans van de Loo van la Sonnerie bedacht in het kader van deze landelijke campagne interessante smaaksensaties. De menukeuzes met passende Alsace-wijnen zijn naar eigen zeggen verrassend. Bovendien zijn ze volgens eigenaresse Marianne van den Hurk subtiel bij het beste uit de zee. Kruidig bij de pittige bites. Spannend bij exotische gerechten. Klassiek bij asperges en mosselen, uitbundig bij een grand dessert en verrukkelijk bij verfijnde kazen.

De Alsace Smaakexperience geeft iedereen de mogelijkheid om de lekkerste recepten te ontdekken en een spannende smaaksensatie te proeven in een prima restaurant. Op het menu van la Sonnerie staan onder meer een salade met coquilles verrijkt met witlof en Lardo-spek met een dressing van sinaasappel geserveerd met een glas Cuvee Trimbach. Het Zomers kaasplateau (waaronder Saint Agur, Reblochon, Manchego en ’t Loo) wordt gecombineerd met de Gewurztraminer Vendange Tardive.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Culinair
Chef en ondernemer Han Ji lanceert thuisbezorgplatform

Vandaag, 21 oktober 2020, lanceert chef en ondernemer Han Ji officieel zijn nieuwe online thuisbezorgplatform om de Oosterse keuken in huis te halen: HanTing Delivery. Het platform valt uiteen in Restaurant Delivery waarmee de gerechten van verschillende foodconcepten van zijn restaurants binnen 30 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: