Hof van Cleve daalt flink in top-50

1 mei 2012 |
Hof van Cleve daalt flink in top-50<

Het Hof van Cleve heeft in de World’s 50 Best Restaurants lijst voor 2012 een grote daling meegemaakt. Vorig jaar nog vijftiende in de ranglijst, nu te vinden op plek 42.

Rampspoed
De daling van 27 plekken kan er in dit jaar van rampspoed nog wel bij. Driesterrenchef Peter Goossens kampt de laatste tijd met persoonlijke problemen, nam teveel hooi op zijn vork en moest daarom onlangs verstek laten gaan als juryvoorzitter tijdens de Europese finale om de Bocuse d'Or.

Ontgoocheld
Hoewel Goossens was afgereisd naar Londen voor de bekendmaking van de lijst was hij niet fysiek aanwezig in de zaal. Zijn woordvoerder laat in diverse Belgische media weten dat de topchef ontgoocheld is na het nieuws van de daling.

Grootste daler: Hibiscus
Het toprestaurant in het Belgische Kruishoutem is niet de grootste daler uit de top-50 van vorig jaar gemeten naar absolute plekken. Die bedenkelijke eer is voor het Londense Hibiscus. Dit tweesterrenrestaurant daalde 51 plekken en is nu buiten de top-50 te vinden op plaats 94.

Blumenthal lacht, Blumenthal huilt
De nieuwe lijst betekende goed nieuws en slecht nieuws voor Heston Blumenthal. Dinner by Heston Blumenthal in het Mandarin Oriental hotel in Londen kwam als hoogste nieuwe binnenkomer terecht op plek 9. Tegelijkertijd daalde The Fat Duck, de nummer één uit 2005, van nummer 5 naar positie 13.

Stijgers in top-50
Grootste stijgers in de top-50 in positieve zin zijn: Eleven Madison Park in New York (van 24 naar 10) en The Ledburry in Londen (van 34 naar 14).

Behalve Oud Sluis en De Librije in de top-50 zijn er dit jaar geen nieuwe Nederlandse restaurants te melden die in het achterveld van 51-100 nieuw zijn binnengekomen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Dit zijn de nieuwe Europese regels voor bezorgplatforms

De rechten van maaltijdbezorgende frituurspeciaalzaken ten opzichte van online-platforms zijn voortaan beter beschermd. Dit komt door nieuwe Europese regels die op 12 juli van kracht werden. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl mogen nu bijvoorbeeld niet meer zonder gemotiveerde kennisgeving voora...

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: