Hof van Cleve daalt flink in top-50

1 mei 2012 |
Hof van Cleve daalt flink in top-50<

Het Hof van Cleve heeft in de World’s 50 Best Restaurants lijst voor 2012 een grote daling meegemaakt. Vorig jaar nog vijftiende in de ranglijst, nu te vinden op plek 42.

Rampspoed
De daling van 27 plekken kan er in dit jaar van rampspoed nog wel bij. Driesterrenchef Peter Goossens kampt de laatste tijd met persoonlijke problemen, nam teveel hooi op zijn vork en moest daarom onlangs verstek laten gaan als juryvoorzitter tijdens de Europese finale om de Bocuse d'Or.

Ontgoocheld
Hoewel Goossens was afgereisd naar Londen voor de bekendmaking van de lijst was hij niet fysiek aanwezig in de zaal. Zijn woordvoerder laat in diverse Belgische media weten dat de topchef ontgoocheld is na het nieuws van de daling.

Grootste daler: Hibiscus
Het toprestaurant in het Belgische Kruishoutem is niet de grootste daler uit de top-50 van vorig jaar gemeten naar absolute plekken. Die bedenkelijke eer is voor het Londense Hibiscus. Dit tweesterrenrestaurant daalde 51 plekken en is nu buiten de top-50 te vinden op plaats 94.

Blumenthal lacht, Blumenthal huilt
De nieuwe lijst betekende goed nieuws en slecht nieuws voor Heston Blumenthal. Dinner by Heston Blumenthal in het Mandarin Oriental hotel in Londen kwam als hoogste nieuwe binnenkomer terecht op plek 9. Tegelijkertijd daalde The Fat Duck, de nummer één uit 2005, van nummer 5 naar positie 13.

Stijgers in top-50
Grootste stijgers in de top-50 in positieve zin zijn: Eleven Madison Park in New York (van 24 naar 10) en The Ledburry in Londen (van 34 naar 14).

Behalve Oud Sluis en De Librije in de top-50 zijn er dit jaar geen nieuwe Nederlandse restaurants te melden die in het achterveld van 51-100 nieuw zijn binnengekomen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: