Hoe zit dat eigenlijk? Geen aanzegging en toch geen aanzegboete

30 augustus 2016 | Thijs Jacobs
Hoe zit dat eigenlijk? Geen aanzegging en toch geen aanzegboete<

Sinds 1 januari 2015 moet de werkgever een werknemer die werkzaam is op basis van een arbeidsovereenkomst voor 6 maanden of langer, schriftelijk inlichten over het wel of niet voortzetten daarvan. Deze schriftelijke aanzegging dient de werknemer uiterlijk een maand voordat het dienstverband eindigt, te hebben bereikt.

Indien de arbeidsovereenkomst zal worden voortgezet, dient de werknemer ook te worden geïnformeerd over de voorwaarden waaronder dit zal gebeuren. Als de werkgever niet aan deze aanzegverplichting voldoet, is hij aan de werknemer een vergoeding verschuldigd van maximaal één maandsalaris.

De kantonrechter Rotterdam heeft onlangs geoordeeld in een geschil over de aanzegboete. De werknemer in kwestie was werkzaam op grond van een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Omdat de werknemer niet naar behoren functioneerde, werd hij halverwege het jaar vrijgesteld van werk tot het einde van het dienstverband. Ondanks het feit dat de werkgever niet aan zijn aanzegverplichting had voldaan, oordeelde de kantonrechter dat het in dit geval niet redelijk zou zijn om hem de aanzegboete op te leggen. Dat is opvallend, nu de maatstaf voor het al dan niet verschuldigd zijn van de aanzegboete vrij strikt lijkt.

De aanzegplicht is bedoeld om werknemers met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd tijdig zekerheid te bieden over het wel of niet voortzetten daarvan. In de onderhavige zaak werd de werknemer tot het einde van het dienstverband vrijgesteld van werkzaamheden, omdat de werkgever ontevreden was over zijn functioneren. Volgens de kantonrechter heeft bij deze werknemer daarom geen enkele onzekerheid kunnen bestaan over het wel of niet voortzetten van de arbeidsovereenkomst.

Naar het oordeel van de kantonrechter Rotterdam kan de werknemer voor wie volkomen duidelijk is dat zijn contract niet zal worden verlengd, ondanks het ontbreken van een schriftelijk aanzegging, geen aanspraak maken op de aanzeggingsboete. Dit blijft natuurlijk afhankelijk van alle omstandigheden van het geval, zodat nog steeds van belang is dat werknemers tijdig en schriftelijk worden geïnformeerd over het al dan niet voortzetten van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

Auteurs: Merièm Bouiga en Lianne Hoorntje
Advocatenkantoor BOEKEL
meriem.bouiga@boekel.com en lianne.hoorntje@boekel.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: