Hobbykoks worden sterrenchefs voor een dag

3 november 2015 |
Hobbykoks worden sterrenchefs voor een dag<

Meekoken in een sterrenrestaurant, daarvoor hoeven kookliehebbers niet meer per se mee te doen aan een tv- programma. Via
Gastkok.nl kunnen hobbykoks een dag meedraaien in de keuken van onder meer het Rotterdamse restaurant Amarone. Gert Blom, chef-kok van het Michelinsterrestaurant, is zo enthousiast over het initiatief, dat hij een jaar lang ambassadeur ervoor is. "Ik vind het oprecht leuk om hobbykoks te laten meedraaien en zo te laten zien wat wij nu doen en met hoeveel liefde en toewijding wij aan het werk zijn."

Foto: Chef-kok Gert Blom

Kijkje in culinaire wereld
Vanaf het moment dat Gert werd gevraagd voor Gastkok.nl, zag hij het als een prachtkans om een kijkje in zijn culinaire wereld te geven. Via Gastkok.nl kunnen mensen een dag lang aan de slag in de keuken van een professioneel restaurant. De Rotterdamse chef wil laten zien wat er nu echt gebeurt achter de schermen van een restaurant. "Mensen hebben vaak geen idee wat wij precies doen. Ik wil het algemeen besef doen groeien wat koken op ons niveau inhoudt, hoeveel tijd en liefde wij daar in steken. Gasten realiseren zich bijvoorbeeld niet dat wij van half negen ’s ochtends tot half twaalf ’s avonds in touw zijn. Op die manier krijg je vanzelf meer waardering voor arbeidsintensieve gerechten die met mooie ingrediënten bereid zijn."

Culinair Ambassadeur
Gastkok.nl is het culinaire concept van Hans Zwart. Nadat een vriend werd gevraagd om tijdens een druk weekend in een restaurantkeuken mee te draaien, bedachten ze samen dat er vast meer kookliefhebbers zijn die de kunst willen afkijken van de echte chefs. Niet lang daarna was Gastkok.nl een feit en sloten de eerste restaurants zich aan. Inmiddels kunnen keukenprinsen en –prinsessen bij veertien gerenommeerde restaurants aan de slag, waarvan Amarone tot nu toe het enige restaurant met een Michelinster is. Niet voor niets vroeg Hans Zwart de Rotterdamse chef-kok om ambassadeur te worden voor zijn concept. "De ambassadeur moest een kok zijn met een goede naam in het vak en onder gasten.
Het enthousiasme van Gert en zijn inbreng maakt hem tot de aangewezen persoon. Hij is een man van beleving en wil er voor de hulpkoks echt een leuke dag van maken."



Interesse is voldoende
Hobbykoks die zich via Gastkok.nl aanmelden (of een dag cadeau krijgen), draaien mee als (bijna) volwaardige kracht. Gert: "Ze krijgen echt een taak, het is niet zo dat ze met de armen over elkaar een beetje toe komen kijken. Vaak zijn het vrij ervaren hobbykoks, al is dat geen vereiste om mee te draaien. Het enige vereiste is enthousiasme en interesse. Ze mogen ons dan ook alles vragen. Ik geniet daar van. Ik houd van mijn vak en geef het graag door aan anderen. Uit eten gaan is bij Amarone nu nog meer een totaalbeleving. Mensen laten genieten is ons vak, nu ook in de keuken."
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: