Hobbykoks worden sterrenchefs voor een dag

3 november 2015 |
Hobbykoks worden sterrenchefs voor een dag<

Meekoken in een sterrenrestaurant, daarvoor hoeven kookliehebbers niet meer per se mee te doen aan een tv- programma. Via
Gastkok.nl kunnen hobbykoks een dag meedraaien in de keuken van onder meer het Rotterdamse restaurant Amarone. Gert Blom, chef-kok van het Michelinsterrestaurant, is zo enthousiast over het initiatief, dat hij een jaar lang ambassadeur ervoor is. "Ik vind het oprecht leuk om hobbykoks te laten meedraaien en zo te laten zien wat wij nu doen en met hoeveel liefde en toewijding wij aan het werk zijn."

Foto: Chef-kok Gert Blom

Kijkje in culinaire wereld
Vanaf het moment dat Gert werd gevraagd voor Gastkok.nl, zag hij het als een prachtkans om een kijkje in zijn culinaire wereld te geven. Via Gastkok.nl kunnen mensen een dag lang aan de slag in de keuken van een professioneel restaurant. De Rotterdamse chef wil laten zien wat er nu echt gebeurt achter de schermen van een restaurant. "Mensen hebben vaak geen idee wat wij precies doen. Ik wil het algemeen besef doen groeien wat koken op ons niveau inhoudt, hoeveel tijd en liefde wij daar in steken. Gasten realiseren zich bijvoorbeeld niet dat wij van half negen ’s ochtends tot half twaalf ’s avonds in touw zijn. Op die manier krijg je vanzelf meer waardering voor arbeidsintensieve gerechten die met mooie ingrediënten bereid zijn."

Culinair Ambassadeur
Gastkok.nl is het culinaire concept van Hans Zwart. Nadat een vriend werd gevraagd om tijdens een druk weekend in een restaurantkeuken mee te draaien, bedachten ze samen dat er vast meer kookliefhebbers zijn die de kunst willen afkijken van de echte chefs. Niet lang daarna was Gastkok.nl een feit en sloten de eerste restaurants zich aan. Inmiddels kunnen keukenprinsen en –prinsessen bij veertien gerenommeerde restaurants aan de slag, waarvan Amarone tot nu toe het enige restaurant met een Michelinster is. Niet voor niets vroeg Hans Zwart de Rotterdamse chef-kok om ambassadeur te worden voor zijn concept. "De ambassadeur moest een kok zijn met een goede naam in het vak en onder gasten.
Het enthousiasme van Gert en zijn inbreng maakt hem tot de aangewezen persoon. Hij is een man van beleving en wil er voor de hulpkoks echt een leuke dag van maken."



Interesse is voldoende
Hobbykoks die zich via Gastkok.nl aanmelden (of een dag cadeau krijgen), draaien mee als (bijna) volwaardige kracht. Gert: "Ze krijgen echt een taak, het is niet zo dat ze met de armen over elkaar een beetje toe komen kijken. Vaak zijn het vrij ervaren hobbykoks, al is dat geen vereiste om mee te draaien. Het enige vereiste is enthousiasme en interesse. Ze mogen ons dan ook alles vragen. Ik geniet daar van. Ik houd van mijn vak en geef het graag door aan anderen. Uit eten gaan is bij Amarone nu nog meer een totaalbeleving. Mensen laten genieten is ons vak, nu ook in de keuken."
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: