Hobbykoks worden sterrenchefs voor een dag

3 november 2015 |
Hobbykoks worden sterrenchefs voor een dag<

Meekoken in een sterrenrestaurant, daarvoor hoeven kookliehebbers niet meer per se mee te doen aan een tv- programma. Via
Gastkok.nl kunnen hobbykoks een dag meedraaien in de keuken van onder meer het Rotterdamse restaurant Amarone. Gert Blom, chef-kok van het Michelinsterrestaurant, is zo enthousiast over het initiatief, dat hij een jaar lang ambassadeur ervoor is. "Ik vind het oprecht leuk om hobbykoks te laten meedraaien en zo te laten zien wat wij nu doen en met hoeveel liefde en toewijding wij aan het werk zijn."

Foto: Chef-kok Gert Blom

Kijkje in culinaire wereld
Vanaf het moment dat Gert werd gevraagd voor Gastkok.nl, zag hij het als een prachtkans om een kijkje in zijn culinaire wereld te geven. Via Gastkok.nl kunnen mensen een dag lang aan de slag in de keuken van een professioneel restaurant. De Rotterdamse chef wil laten zien wat er nu echt gebeurt achter de schermen van een restaurant. "Mensen hebben vaak geen idee wat wij precies doen. Ik wil het algemeen besef doen groeien wat koken op ons niveau inhoudt, hoeveel tijd en liefde wij daar in steken. Gasten realiseren zich bijvoorbeeld niet dat wij van half negen ’s ochtends tot half twaalf ’s avonds in touw zijn. Op die manier krijg je vanzelf meer waardering voor arbeidsintensieve gerechten die met mooie ingrediënten bereid zijn."

Culinair Ambassadeur
Gastkok.nl is het culinaire concept van Hans Zwart. Nadat een vriend werd gevraagd om tijdens een druk weekend in een restaurantkeuken mee te draaien, bedachten ze samen dat er vast meer kookliefhebbers zijn die de kunst willen afkijken van de echte chefs. Niet lang daarna was Gastkok.nl een feit en sloten de eerste restaurants zich aan. Inmiddels kunnen keukenprinsen en –prinsessen bij veertien gerenommeerde restaurants aan de slag, waarvan Amarone tot nu toe het enige restaurant met een Michelinster is. Niet voor niets vroeg Hans Zwart de Rotterdamse chef-kok om ambassadeur te worden voor zijn concept. "De ambassadeur moest een kok zijn met een goede naam in het vak en onder gasten.
Het enthousiasme van Gert en zijn inbreng maakt hem tot de aangewezen persoon. Hij is een man van beleving en wil er voor de hulpkoks echt een leuke dag van maken."



Interesse is voldoende
Hobbykoks die zich via Gastkok.nl aanmelden (of een dag cadeau krijgen), draaien mee als (bijna) volwaardige kracht. Gert: "Ze krijgen echt een taak, het is niet zo dat ze met de armen over elkaar een beetje toe komen kijken. Vaak zijn het vrij ervaren hobbykoks, al is dat geen vereiste om mee te draaien. Het enige vereiste is enthousiasme en interesse. Ze mogen ons dan ook alles vragen. Ik geniet daar van. Ik houd van mijn vak en geef het graag door aan anderen. Uit eten gaan is bij Amarone nu nog meer een totaalbeleving. Mensen laten genieten is ons vak, nu ook in de keuken."
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: