Het Roode Koper wint Gouden Koksmes

14 januari 2014 |
Het Roode Koper wint Gouden Koksmes<

Dennis van de Beld en Marcel Smits van Het Roode Koper in Ermelo hebben het Gouden Koksmes gewonnen. Hun gerechten werden door de vakjury als beste beoordeeld. De wedstrijd
vond plaats op het Gildenplaza tijdens Horecava 2014.

Runners-up
Tweede werden leermeester Roy Eijkelkamp, souschef Restaurant De Bokkedoorns in Overveen, met zijn leerling Yves van der Hoff. De derde plaats was voor William Rijnen, souschef Restaurant La Fleurie in Oirschot, met zijn leerling Mike Smits.

Driegangenmenu
De winnaars kregen het Gouden Koksmes uit handen van Rogér Rassin, chef de cuisine La Rive in Amsterdam en Dennis van Greuningen van Wüsthof. De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een driegangen menu voor 4 personen op basis van verse ingrediënten en twee verplicht voorgeschreven voorbereide producten van Nestlé Professional, hoofdsponsor van het NK.

Duurzaamheid in menu
De jury bestond uit voorzitter Wynand Vogel, SVH Meesterkok, Paul van Staveren, voorheen Patron Cuisinier Restaurant Sonoy in Emmeloord, Rogér Rassin, executive chef Restaurant La Rive van het Amstel hotel in Amsterdam, SVH Meesterkok, Bert van Manen, Executive Souschef Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen en chef d’équipe Koksgilde Nationaal Jeugdteam. Bij de jurering werd niet alleen op smaak gelet, ook de presentatie, de bereiding en duurzaamheid van ingrediënten waren van groot belang.

Organisatie
De wedstrijd is georganiseerd door Koksgilde Nederland, de grootste club van koks in Nederland met 2.800 leden, in samenwerking met de Horecava. Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Nestlé Professional, Rational, Frima en door de sponsors VanDrie Group, Hanos, Gram koelkasten, Winterhalter, Deli XL, Wüsthof, Olivier, Figgjo, Chaud Devant, Ruig Wild & Gevogelte, Koppert Cress en Dr. Wiegert.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: