Het Roode Koper wint Gouden Koksmes

14 januari 2014 |
Het Roode Koper wint Gouden Koksmes

Dennis van de Beld en Marcel Smits van Het Roode Koper in Ermelo hebben het Gouden Koksmes gewonnen. Hun gerechten werden door de vakjury als beste beoordeeld. De wedstrijd
vond plaats op het Gildenplaza tijdens Horecava 2014.

Runners-up
Tweede werden leermeester Roy Eijkelkamp, souschef Restaurant De Bokkedoorns in Overveen, met zijn leerling Yves van der Hoff. De derde plaats was voor William Rijnen, souschef Restaurant La Fleurie in Oirschot, met zijn leerling Mike Smits.

Driegangenmenu
De winnaars kregen het Gouden Koksmes uit handen van Rogér Rassin, chef de cuisine La Rive in Amsterdam en Dennis van Greuningen van Wüsthof. De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een driegangen menu voor 4 personen op basis van verse ingrediënten en twee verplicht voorgeschreven voorbereide producten van Nestlé Professional, hoofdsponsor van het NK.

Duurzaamheid in menu
De jury bestond uit voorzitter Wynand Vogel, SVH Meesterkok, Paul van Staveren, voorheen Patron Cuisinier Restaurant Sonoy in Emmeloord, Rogér Rassin, executive chef Restaurant La Rive van het Amstel hotel in Amsterdam, SVH Meesterkok, Bert van Manen, Executive Souschef Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen en chef d’équipe Koksgilde Nationaal Jeugdteam. Bij de jurering werd niet alleen op smaak gelet, ook de presentatie, de bereiding en duurzaamheid van ingrediënten waren van groot belang.

Organisatie
De wedstrijd is georganiseerd door Koksgilde Nederland, de grootste club van koks in Nederland met 2.800 leden, in samenwerking met de Horecava. Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Nestlé Professional, Rational, Frima en door de sponsors VanDrie Group, Hanos, Gram koelkasten, Winterhalter, Deli XL, Wüsthof, Olivier, Figgjo, Chaud Devant, Ruig Wild & Gevogelte, Koppert Cress en Dr. Wiegert.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketen uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal van ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: