Het is de dag van de maaltijdbezorger!

6 september 2017 | Roy Spijker

Door weer en wind rijden zij door steden en dorpen om Nederlandse huishoudens te voorzien van warme en koude maaltijden: de Maaltijdbezorgers. Scooters zijn ingeruild voor milieubewuste exemplaren of nóg beter, (elektrische) fietsen.

Maaltijden laten bezorgen is in opkomst, de trend beperkt zich niet meer tot alleen pizza en shoarma koeriers. Rond etenstijd begint de werkdag en rijden zij af en aan voor de bezorging van uiteenlopende gerechten: spare ribs, saté, pizza’s, friet en snacks, taco’s, sushi, burgers en de tegenwoordig zo populaire healthy trend van salades en vegan bowls worden door het hele land zo snel en vers mogelijk bezorgd. Hoogtijd om deze hongerstillende redders in nood in het zonnetje te zetten tijdens Dag van de Maaltijdbezorger.

Zo snel mogelijk, dat is mijn doel!
Het is niet altijd makkelijk om Maaltijdbezorger te zijn, ze krijgen het soms zwaar te verduren. Lastige wegopbrekingen, eindeloos veel trappen en met de herfst voor de deur breekt ook een tijd van kou en nattigheid aan. Student en Maaltijdbezorger Stef is eigenlijk altijd enthousiast en heeft maar één doel voor ogen: “Ik wil zo snel én veilig mogelijk bij mijn bezorgadres verschijnen. Aan de deur ben ik altijd netjes en beleefd. Ik fiets met een brede grijns weg als ik een fooitje heb opgehaald.”

Een combinatie van werk, studeren en sport tegelijk
Dag van de Maaltijdbezorger is in het leven geroepen door de Nederlandse Verenging Van Maaltijdbezorgers: Remco Robelus vertelt: “Onze medewerkers verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Als werkgevers hebben we mooie verrassingen geregeld. We gaan er vanuit dat de bewoners van de bezorgadressen op deze dag extra vriendelijk zijn voor de bezorgers!” De meeste maaltijdbezorgers combineren hun werk vaak met school of een studie. Stef vertelt: “Het relaxte is dat mijn werktijden erg flexibel zijn, hierdoor combineer ik mijn bijbaan met mijn studie. Daarnaast ben ik erg sportief! Omdat ik maaltijden met de fiets bezorg werk ik tegelijkertijd aan mijn conditie. Eigenlijk perfect dus!"

Over de Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers
De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers is een initiatief van Domino’s Pizza, de Beren, Spare Rib Express, Taco Mundo en New York Pizza. Deze zes prominente bezorgketens vertegenwoordigen meer dan 500 vestigingen en 10.000 werknemers werkzaam in de maaltijdbezorgbranche. De belangrijkste doelstelling van de vereniging is het behartigen van de belangen van de bedrijven werkzaam in de branche. Daarnaast zet de NLVVM zich in voor professionalisering van deelnemende ketens. SushiPoint, Johnny’s Burger Company en FEBO hebben zich onlangs ook aangesloten bij de NLVVM.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

Diner
Amstel Boathouse organiseert 'charity diner'

Op woensdag 29 november 2017 organiseert het Amstel Boathouse samen met het Bhutan Youth Development Funds en de Mieke Huigen Stichting een charity diner. Deze avond staat in het teken van een betere toekomst voor jonge monniken uit Bhutan. Er wordt geld ingezameld om te streven naar onderwijs voor ...

Achtergronden Wijn
Mensheid drinkt al langer wijn dan werd aangenomen

Professor Patrick McGovern heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd, waarin hij aangetoond heeft dat de mensheid al 5000 jaar langer wijn drinkt (en maakt) dan eerder werd aangenomen. Georgië De bio­moleculaire archeoloog van de universiteit van Pennsylvania vond in acht aar­dewerk...

Achtergronden Culinair
Fransen kiezen voor Boeuf Bourguignon als nationaal gerecht

De Fransen hebben gestemd op het gerecht dat volgens hen de Gallische gastronomie het beste uidraagt. Uiteraard bevat het gerecht vlees en wijn, hoe kan het ook anders. Boeuf Bourguignon is immers de grote winnaar. Vleesgerecht Het gestoofde vleesgerecht uit centraal Frankrijk wordt gemaakt me...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: