Het is de dag van de maaltijdbezorger!

6 september 2017 | Roy Spijker

Door weer en wind rijden zij door steden en dorpen om Nederlandse huishoudens te voorzien van warme en koude maaltijden: de Maaltijdbezorgers. Scooters zijn ingeruild voor milieubewuste exemplaren of nóg beter, (elektrische) fietsen.

Maaltijden laten bezorgen is in opkomst, de trend beperkt zich niet meer tot alleen pizza en shoarma koeriers. Rond etenstijd begint de werkdag en rijden zij af en aan voor de bezorging van uiteenlopende gerechten: spare ribs, saté, pizza’s, friet en snacks, taco’s, sushi, burgers en de tegenwoordig zo populaire healthy trend van salades en vegan bowls worden door het hele land zo snel en vers mogelijk bezorgd. Hoogtijd om deze hongerstillende redders in nood in het zonnetje te zetten tijdens Dag van de Maaltijdbezorger.

Zo snel mogelijk, dat is mijn doel!
Het is niet altijd makkelijk om Maaltijdbezorger te zijn, ze krijgen het soms zwaar te verduren. Lastige wegopbrekingen, eindeloos veel trappen en met de herfst voor de deur breekt ook een tijd van kou en nattigheid aan. Student en Maaltijdbezorger Stef is eigenlijk altijd enthousiast en heeft maar één doel voor ogen: “Ik wil zo snel én veilig mogelijk bij mijn bezorgadres verschijnen. Aan de deur ben ik altijd netjes en beleefd. Ik fiets met een brede grijns weg als ik een fooitje heb opgehaald.”

Een combinatie van werk, studeren en sport tegelijk
Dag van de Maaltijdbezorger is in het leven geroepen door de Nederlandse Verenging Van Maaltijdbezorgers: Remco Robelus vertelt: “Onze medewerkers verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Als werkgevers hebben we mooie verrassingen geregeld. We gaan er vanuit dat de bewoners van de bezorgadressen op deze dag extra vriendelijk zijn voor de bezorgers!” De meeste maaltijdbezorgers combineren hun werk vaak met school of een studie. Stef vertelt: “Het relaxte is dat mijn werktijden erg flexibel zijn, hierdoor combineer ik mijn bijbaan met mijn studie. Daarnaast ben ik erg sportief! Omdat ik maaltijden met de fiets bezorg werk ik tegelijkertijd aan mijn conditie. Eigenlijk perfect dus!"

Over de Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers
De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers is een initiatief van Domino’s Pizza, de Beren, Spare Rib Express, Taco Mundo en New York Pizza. Deze zes prominente bezorgketens vertegenwoordigen meer dan 500 vestigingen en 10.000 werknemers werkzaam in de maaltijdbezorgbranche. De belangrijkste doelstelling van de vereniging is het behartigen van de belangen van de bedrijven werkzaam in de branche. Daarnaast zet de NLVVM zich in voor professionalisering van deelnemende ketens. SushiPoint, Johnny’s Burger Company en FEBO hebben zich onlangs ook aangesloten bij de NLVVM.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: