Het iconische Zalmhuis heropent deuren aan de Rotterdamse Maas [FOTO'S]

6 februari 2020 | Thijs Jacobs
Het iconische Zalmhuis heropent deuren aan de Rotterdamse Maas [FOTO'S]

Het gebeurt altijd net buiten het gewone. Mooie herinneringen maak je niet alleen in goed gezelschap, vooral op bijzondere plekken. Dit gedachtegoed vertaalt zich naar het interieur van het nieuwe Zalmhuis. Haar eigentijdse meubilair, de opvallende muurprints en authentieke details van het pand maken de uitstraling van het restaurant minstens even iconisch als het historische gebouw zelf. Zowel in het interieur als op de menukaart staat liefde voor details centraal. Het is dan ook geen toeval dat eigenaar Herman Hell en zijn vrouw Liselore verantwoordelijk zijn voor de volledige inrichting van het restaurant. 

De menukaart vult zich met excentrieke gerechten, samengesteld door chef-kok Lars Litz. Op slechts zeven minuten rijden vanaf Rotterdam centrum vind je een schitterende locatie aan de Maas om in stijl te ontsnappen aan de drukte en het leven te vieren. 

De meest exclusieve zalm ter wereld

Een historische locatie terugzetten op de kaart: om dit doel te bereiken is er een maand lang op volle kracht verbouwd. Op zaterdag 8 februari heropent het Zalmhuis haar deuren officieel voor publiek en wordt het grote mysterie rondom de metamorfose feestelijk onthuld. Het nieuwe Zalmhuis is dé locatie om mijlpalen te vieren en herinneringen te creëren met geliefden. Niet alleen vanwege het kleurrijke en opvallende interieur, maar ook door de menukaart van het restaurant. Fijnproevers genieten hier bijvoorbeeld van de meest exclusieve zalm ter wereld: Keta zalm uit Alaska. Deze zalm wordt gevangen door de Yup’ik gemeenschap, ver weg van de bewoonde wereld. Deze gemeenschap vist al 10.000 jaar op de Keta zalmen die tijdens de korte zomer vanuit de zee de brede Yukon-rivier op zwemmen. De exclusieve zalm is in Nederland álleen verkrijgbaar bij het Zalmhuis. Gasten kunnen daarnaast genieten van de speciaal voor het Zalmhuis ontwikkelde BRAK gin, huisgerookte Schotse biologische zalm, dry aged meat, vegan gerechten, oesters en nog veel meer culinaire lekkernijen.

Over het Zalmhuis

Het historische Zalmhuis is al jarenlang een begrip in Rotterdam en omstreken. Het spectaculaire uitzicht over IJssel en Maas maakt het een iconische plek waar men aan de dagelijkse drukte kan ontsnappen. Op het schitterende plekje aan de voet van de Van Brienenoordbrug komen families, vrienden, kennissen en collega’s samen om even stil te staan in het hier en nu. Van belangrijke mijlpalen tot zakelijke borrels en huwelijken: Het Zalmhuis is dé plek om het leven te vieren en herinneringen te maken. Zalmhuis, denk morgen aan vandaag.

Foto's: Do Nossent

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: