Het iconische Zalmhuis heropent deuren aan de Rotterdamse Maas [FOTO'S]

6 februari 2020 | Thijs Jacobs

Het gebeurt altijd net buiten het gewone. Mooie herinneringen maak je niet alleen in goed gezelschap, vooral op bijzondere plekken. Dit gedachtegoed vertaalt zich naar het interieur van het nieuwe Zalmhuis. Haar eigentijdse meubilair, de opvallende muurprints en authentieke details van het pand maken de uitstraling van het restaurant minstens even iconisch als het historische gebouw zelf. Zowel in het interieur als op de menukaart staat liefde voor details centraal. Het is dan ook geen toeval dat eigenaar Herman Hell en zijn vrouw Liselore verantwoordelijk zijn voor de volledige inrichting van het restaurant. 

De menukaart vult zich met excentrieke gerechten, samengesteld door chef-kok Lars Litz. Op slechts zeven minuten rijden vanaf Rotterdam centrum vind je een schitterende locatie aan de Maas om in stijl te ontsnappen aan de drukte en het leven te vieren. 

De meest exclusieve zalm ter wereld

Een historische locatie terugzetten op de kaart: om dit doel te bereiken is er een maand lang op volle kracht verbouwd. Op zaterdag 8 februari heropent het Zalmhuis haar deuren officieel voor publiek en wordt het grote mysterie rondom de metamorfose feestelijk onthuld. Het nieuwe Zalmhuis is dé locatie om mijlpalen te vieren en herinneringen te creëren met geliefden. Niet alleen vanwege het kleurrijke en opvallende interieur, maar ook door de menukaart van het restaurant. Fijnproevers genieten hier bijvoorbeeld van de meest exclusieve zalm ter wereld: Keta zalm uit Alaska. Deze zalm wordt gevangen door de Yup’ik gemeenschap, ver weg van de bewoonde wereld. Deze gemeenschap vist al 10.000 jaar op de Keta zalmen die tijdens de korte zomer vanuit de zee de brede Yukon-rivier op zwemmen. De exclusieve zalm is in Nederland álleen verkrijgbaar bij het Zalmhuis. Gasten kunnen daarnaast genieten van de speciaal voor het Zalmhuis ontwikkelde BRAK gin, huisgerookte Schotse biologische zalm, dry aged meat, vegan gerechten, oesters en nog veel meer culinaire lekkernijen.

Over het Zalmhuis

Het historische Zalmhuis is al jarenlang een begrip in Rotterdam en omstreken. Het spectaculaire uitzicht over IJssel en Maas maakt het een iconische plek waar men aan de dagelijkse drukte kan ontsnappen. Op het schitterende plekje aan de voet van de Van Brienenoordbrug komen families, vrienden, kennissen en collega’s samen om even stil te staan in het hier en nu. Van belangrijke mijlpalen tot zakelijke borrels en huwelijken: Het Zalmhuis is dé plek om het leven te vieren en herinneringen te maken. Zalmhuis, denk morgen aan vandaag.

Foto's: Do Nossent

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: