Hertenvlees is populair bij restaurateurs

21 oktober 2015
Hertenvlees is populair bij restaurateurs

In de lente- en zomermaanden werd door Cervena, de koepelorganisatie van Nieuw-Zeelandse hertenhandelaren, geprobeerd om
hertenvlees uit Nieuw-Zeeland op de menukaart in Nederland te krijgen. Deze proef is geslaagd, zo meldt de website van "Radio New Zealand":http://www.radionz.co.nz/news/rural/287505/cervena-venison-trial-in-netherlands-does-well.

*Verward*
Het afgelopen half jaar heeft Cervena het vlees onder de aandacht van 1200 restaurateurs weten te brengen. Restaurants kochten in totaal 15.000 kilo hertenvlees. De koks en gasten waren wel wat verward, aangezien hertenvlees in Nederland vooral geserveerd wordt in de herfst en winter.

*Samenwerking*
Cervena en Nederlandse restaurants werken samen om de komende jaren een grotere afzetmarkt voor het Nieuw-Zeelandse hertenvlees te vinden.

~Mirte Bouman~

Overig nieuws